17 januari 2019

Gemakkelijke thuiszege A-kern SGW

De A-kern van SGW behaalde afgelopen zondagmiddag in het eigen en vertrouwde Houtvoort stadion een gemakkelijke 5-0 overwinning op gebuur Eendracht Verrebroek. Het was meteen de eerste overwinning in 2019. Na afloop van de match werd deze overwinning dan ook uitbundig gevierd, eerst in de kleedkamer, later in de kantine. Voor dit burenduel kon hoofdcoach Yves Michelet geen beroep doen op de geelgeschorsten captain Hendrik De Maeyer en Tom Van Den Bossche. Voorts ontbraken nog altijd de gekwetsten Thomas Vercauteren, Giovanni Feyen, Kjell Van Overmeire en Michaël De Vet. Bij afwezigheid van Hendrik De Maeyer werd Jasper Kegels de gelegenheidscaptain.

Kort voor het begin van dit duel en voor de warming up van beide ploegen op het veld werd ik aangesproken door iemand van de technische staf van Eendracht Verrebroek en deze verwoordde het mij als volgt:

 “De heenwedstrijd hadden wij op 16 september van het vorig jaar met 2-3 verloren maar de twee spelers die er vandaag niet bij zijn wegens schorsing (Hendrik De Maeyer en Tom Van Den Bossche) hadden ons toen de das om gedaan. Hopelijk hebben we vandaag het geluk aan onze zijde” aldus het commentaar van de tegenstander vooraf aan het duel.

SGW had in de eerste dertig minuten van het duel een groot veldoverwicht zonder echte doelkansen. Een bal van Pieter Vervaet belandde tegen de paal. Negen minuten voor het rustsignaal kwam SGW dan aan een 1-0 voorsprong via een owngoal van Maxim Van Vlierberghe. Dit na een scherp aangesneden hoekschop van de bedrijvige spits Pieter Vervaet waarna de doelman van de bezoekers, Thomas Smet de bal tegen zijn eigen verdediger bokste waarna het leer zo in het lege doel binnenviel. De ban was daarmede gebroken en de thuisploeg ging vervolgens op zoek naar nog meer treffers. Die kwamen er ook in een mum van tijd en dit nog voor de pauze. In de 41ste minuut maakte Pieter Vervaet er uit een strafschop 2-0 van, toegekend na handspel. Vervolgens werd een bal van de lijn gehaald via een verdediger op een schot van Nick Vanhaevermaet. In de 44ste minuut zorgde Bo De Moor er voor dat SGW met een florisante 3-0 voorsprong de rust zou bereiken. Na een mooie actie op rechts van Pieter Vervaet die de bal keurig doorsteekt naar Nick Vanhaevermaet die diep werd weggestuurd, zette voor waarna Bo De Moor de bal loeihard en diagonaal in de linker bovenhoek trapte. In een tijdsbestek van nog geen vijftien minuten spelen werd Eendracht Verrebroek weggespeeld. De tweede helft werd zodoende een formaliteit.

SGW kwam scherp uit de kleedkamer maar moest in de tweede helft wel spelen tegen de harde wind. Meteen in de eerste minuut maakte Bo De Moor zijn tweede doelpunt van de middag en dit na een mooi afstandsschot. SGW kwam daardoor op een 4-0 voorsprong. De ploeg van de sympathieke hoofdcoach Yves Michelet kon daardoor het duel rustig uitspelen. SGW kreeg nog wel enkele doelkansen via onder meer Yordi Vermeulen en Nick Vanhaevermaet maar telkens stond de bezoekende doelman Thomas Smet in de weg. Elf minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Eli Van Kerckhoven bepaalde invaller Cedric Leonhart met een mooi strak afstandsschot in de verste hoek, de eindstand verdiend en niet eens geflatteerd op 5-0 voor de thuisploeg. De tegenstander Eendracht Verrebroek bood over de gehele wedstrijd genomen weinig tot geen weerwerk. Hoofdcoach Yves Michelet wisselde na de rust zijn basisspelers Bo De Moor, Jasper Kegels en Frederic Van Hoorde door respectievelijk Cedric Leonhart (64ste minuut), Roan Vlassenrood (76ste minuut) en Arno Nachtegael (80ste minuut). Opvallend was wel dat de reservebank volledig werd bezet door spelers uit de beloften ploeg…

Naast het genoemde drietal zat voor het eerst na zijn vingerbreuk, opgelopen op training voor de winterstop, reservedoelman Ziggy De Koster op de bank. Hij maakte daags tevoren zijn rentree bij de beloften ploeg op het veld van Eendracht Verrebroek. Dit in een wedstrijd met een 1-1 eindscore.

Zondagmiddag aanstaande moet de A-kern van SGW op verplaatsing naar Rupelmonde, de nummer twee uit het voorlopige tussenklassement. Geen gemakkelijke opgave overigens. De aankomende tegenstander won dezelfde middag de moeilijke uitwedstrijd bij KFC Eendracht Zele B vrij gemakkelijk met 0-3.Tegen Rupelmonde kan SGW weer beschikken over Hendrik De Maeyer en Tom Van Den Bossche.

Dank zij deze overwinning en de nederlaag van Overmere (2-0 bij koploper Hamme Zogge) springt SGW over Overmere heen in de tussenstand naar de vierde plaats op weliswaar een grote achterstand op koploper Hamme-Zogge maar SGW moet alleen nog Rupelmonde (tweede) en HO Kalken B (derde) voor zich dulden.

Deze twee ploegen zijn voor SGW wel in te halen zodat mogelijk nog een hogere eindklassering tot de mogelijkheden moet behoren.

Supporters zondag allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x