9 februari 2020

Gemakkelijke thuiszege beloften ploeg SGW op dorpsgenoot FC Hoogeinde

De jonge beloften ploeg van SGW heeft afgelopen zaterdagmiddag in het eigen Houtvoort stadion een gemakkelijke 4-1 overwinning behaald op dorpsgenoot FC Hoogeinde. De thuisformatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck leidde bij de rust met 2-0. Het uitduel op 12 oktober van het vorig jaar werd ook al gewonnen door SGW, ditmaal met 2-4.

Bij SGW stond reserve doelman van de eerste ploeg, Jochim Reybrouck onder de lat en hij keepte een foutloze partij. Zowel eerste doelman Gianni Vereecken als Jochim Reybrouck hebben onlangs voor nog een seizoen bijgetekend en zijn ook volgend seizoen weer te bewonderen in Sint-Gillis-Waas, hopelijk met een promotie naar derde provinciale.

Onder een druilerige regen opende de thuisploeg de wedstrijd sterk aanvallend. Dit resulteerde reeds in de derde minuut in een knap doelpunt van thuisspeler Thibault Tack die na een mooie assist van de bedrijvige Sander Puylaert voor de 1-0 voorsprong voor SGW wist te zorgen. Met zijn schuiver liet hij doelman Bram Schamphelaere van FC Hoogeinde kansloos. In het zelfde elan ging SGW verder op zoek naar meer treffers en dat lukte halverwege de eerste helft. Roan Vlassenrood werd onreglementair net buiten het strafschopgebied neergelegd door een bezoekende verdediger en scheidsrechter Matthijs De Wolf kon niets anders doen dan aan de thuisploeg een vrije trap toe te kennen. Die vrije trap nam Roan Vlassenrood zelf en hij benutte dit buitenkansje door de thuisploeg op een 2-0 voorsprong te zetten. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord zodat de scheidsrechter Matthijs De Wolf half time wedstrijd affloot met een 2-0 ruststand voor SGW.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of de leidsman floot voor een strafschop voor de bezoekers. Niemand van de spelers begreep waarom hij voor strafschop floot. Bezoeker Stefan Van Leugenhaege trapte die “ gekregen”” strafschop feilloos achter de geklopte thuisdoelman Jochim Reybrouck en FC Hoogeinde verkleinde de achterstand tot 2-1. Er leek weer van alles mogelijk. Enkele minuten later vergrootte wederom Thibault Tack, na weer een mooie assist van Sander Puylaert, de voorsprong voor SGW tot 3-1. Ruim twintig minuten voor het laatste fluitsignaal van leidsman Matthijs De Wolf bepaalde invaller Matthias De Vleeschhauwer de eindstand verdiend en terecht op 4-1 voor de thuisploeg. Voor de derde maal in successie na een mooie assist van Sander Puylaert. Tot de vaste en trouwe supporters van de beloften ploeg van SGW behoorden onder andere ook de vaders van respectievelijk Ward Van Duyse en Diaz Van Broeck alsmede Staf De Wolf en Robin De Wolf.

Na afloop van de match bleven een aantal selectiespelers van het verliezende FC Hoogeinde, waaronder Jarno De Maesschalck , nog enige tijd in de SGW-kantine. Dit onder het genot van een alcoholische versnapering. Ook de thuisspelers lieten zich die drank daar goed smaken. De eerstvolgende match voor de beloften ploeg van SGW staat reeds gepland voor aanstaande vrijdagavond. Die avond moet men om 20.00 uur aantreden bij FC Gerda in Sint-Niklaas.

De andere uitslagen uit die reeks van het afgelopen weekeinde waren als volgt:

FC Sint-Niklaas – FC Eksaarde A 0-1, FC Bosdam Beveren – PD Kruibeke B 3-1, White Boys – Kallo 0-7, Meerdonk – Sint-Pauwels 0-5 (forfait) en Rupelmonde – FC Gerda Sint-Niklaas 5-0 (forfait).

De voorlopige tussenstand aan de kop van de klassering na de duels van het afgelopen weekeinde wordt daardoor:

1 FC Moerbeke A 18-48, 2 FC Bosdam Beveren 19-42, 3 FC Gerda Sint-Niklaas 19-38, 4 FC Eksaarde A 20-38 en 5 SGW 19-36.

Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x