11 maart 2019

Gemakkelijke zege beloften ploeg SGW

De beloften ploeg van SGW heeft afgelopen zaterdagmiddag in het eigen en vertrouwde Houtvoort stadion een gemakkelijke en moeiteloze 8-0 overwinning behaald op dorpsgenoot FC Hoogeinde. Vanwege de harde wind die dwars over het veld stond was van goed voetbal nauwelijks sprake.

De thuisclub was de gehele wedstrijd de betere ploeg en met wat meer nauwkeurigheid in hun spel had een einduitslag met dubbele cijfers tot de mogelijkheden kunnen behoren. De beloften ploeg van hoofdcoach Jonas Van Broeck ging voortvarend van start want na amper vijftien minuten spelen in de eerste helft zorgde Arno Nachtegael na een assist van Robbe Heirbaut voor 1-0. SGW bleef de aanval zoeken en wilde die voorsprong uitbreiden. Dat lukte weliswaar. Zes minuten voor het rustsignaal maakte Matthias De Vleeschhauwer er uit een terecht door gelegenheidsscheidsrechter Marc Beniers wegens hands toegekende strafschop er 2-0 van. Met die stand brak tevens de rust aan.

In een van de zijde van SGW betere tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appelen uit de boom. De bezoekende doelman Ajjar Abderrahman werd maar liefst zes keer geklopt. Arno Nachtegael maakte er in de 52ste minuut 3-0 van op assist van Matthias De Vleeschhauwer. In de 75ste minuut vielen twee doelpunten kort achter elkaar. Arno Nachtegael was verantwoordelijk voor de 4-0 op aangeven van Roan Vlassenrood en voor Arno Nachtegael was dat zijn derde treffer van de middag, een hattrick derhalve, zij het niet in één helft. Gelijk na de aftrap kwam de bal bij Sven Prenen terecht die de bezoekende doelman voor de vijfde keer het nakijken gaf. In de laatste tien minuten vielen nog eens drie doelpunten. Invaller Bob De Hertogh zorgde in de 80ste minuut voor 6-0. Roan Vlassenrood maakte er drie minuten later 7-0 van en het slotakkoord was drie minuten voor tijd. Uitblinker Arno Nachtegael bepaalde de eindstand op 8-0 in SGW’ voordeel en dit op assist van invaller Michael De Vet. Na een lange periode van blessureleed maakte hij de laatste minuten vol als invaller en dit met succes.

Na de wedstrijd werd deze monsterscore gevierd. Eerst in de kleedkamer en later in de kantine.

Komende zaterdagmiddag speelt de B-kern van SGW wederom thuis en wel tegen PD Kruibeke A.

Aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x