25 januari 2019

Knap gelijkspel A-kern SGW op veld van Rupelmonde

De A-kern van SGW heeft afgelopen zondagmiddag op een moeilijk en zwaar veld, dit vanwege de vorst van de afgelopen nacht en de harde bovenlaag, een billijk 2-2 gelijkspel behaald op het veld van Rupelmonde. Op basis van het vertoonde spel in de tweede helft had er zelfs meer ingezeten. De formatie van hoofdcoach Yves Michelet moest het nog altijd doen zonder de geblesseerden Giovanni Feyen, Thomas Vercauteren, Kjell Van Overmeire en Michael De Vet. De spelers die wel inzetbaar waren hebben zich de gehele match voor de volle honderd procent gegeven.

In een genietbare eerste helft met kansen over en weer met kansen voor beide ploegen werd er niet gescoord zodat de rust bereikt werd met een 0-0 stand. SGW kwam met aanvallende bedoelingen uit de kleedkamer en bij de eerste de beste aanval in de 48ste minuut zette spits Pieter Vervaet SGW op een 0-1 voorsprong. Op twee stilstaande fases scoorde de thuisploeg tweemaal tegen zodat SGW weer op achtervolgen was aangewezen. Thuisspeler Joeri Verhaeghen zorgde in de 56ste minuut voor de gelijkmaker waarna Kenny Van Havere in de 76ste minuut Rupelmonde op een 2-1 voorsprong zette. De bezoekers uit Sint-Gillis-Waas haalden in het slotkwartier alles uit de kast en elf minuten voor affluiten van scheidsrechter Serge De Wever bepaalde invaller Nick Vanhaevermaet de eindstand uiteindelijk op 2-2. In de slotminuut werd captain Hendrik De Maeyer na zijn tweede kaart nog met rood uitgesloten.

SGW-hoofdcoach Yves Michelet wisselde diep in de tweede helft de basisspelers Jasper Kegels en Pieter Vervaet door respectievelijk Nick Vanhaevermaet (64ste minuut) en Sander Puylaert (91ste minuut). 

Na negentien speelronden staat SGW op een mooie vierde plaats in het tussenklassement, met wel twaalf punten achterstand op koploper Hamme-Zogge. Opvallend die middag was de onverwachte 0-2 thuisnederlaag van de vierde in de tussenstand, Overmere, op Sombeke. Op Rupelmonde (tweede) en HO Kalken B (derde) hebben de mannen uit Sint-Gillis-Waas respectievelijk zeven en zes punten achterstand. Dus deze twee ploegen zijn nog in te halen met het oog op het restant van de competitie.

Als de weergoden meehelpen wordt er komende zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) thuis aangetreden tegen de nummer laatst Sinaai B. De heenwedstrijd in Sinaai op 30 september van het vorig jaar werd een prooi voor SGW, gezien de royale 0-6 zege welke behaald werd.

De beloften wedstrijd van SGW, morgenmiddag op het veld van Doorslaar B, gaat in ieder geval niet door.


Supporters allen op post zondag


Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x