14 november 2018

Knappe overwinning op co-leider PD Kruibeke

De A-kern van SGW heeft afgelopen zondagmiddag in het eigen Houtvoort Stadion een knappe en niet eens geflatteerde 5-1 overwinning behaald op co-leider PD Kruibeke. Voor dat duel deelden Hamme-Zogge en PD Kruibeke de gedeelde eerste plaats met 25 punten uit tien gespeelde duels.

In de bespreking kort voor het duel in de kleedkamer memoreerde hoofdcoach Yves Michelet dat zijn spelers voor de volle honderd procent inzet moeten tonen met een dosis mentaliteit en dat iedereen zijn uiterste best moet doen om deze moeilijke tegenstander PD Kruibeke naar een nederlaag te spelen. PD Kruibeke kwam naar Sint-Gillis-Waas met in de wetenschap dat men de laatste zes duels telkens winnend heeft kunnen afsluiten maar PD Kruibeke vond van het begin af aan in SGW een geduchte en moeilijk te kloppen tegenstander.

De thuisploeg van hoofdcoach Yves Michelet begon aan dat cruciale duel zonder de nog altijd geblesseerden spits Pieter Vervaet, Kjell Van Overmeire, Thomas Vercauteren, Michael De Vet, Giovanni Feyen en reservedoelman Ziggy De Koster.

Tegenover hun afwezigheid stond de terugkeer van Yannick Merckx die na blessureleed van enkele weken weer is teruggekeerd in de selectie.

Hij zat wel bij de selectie van vijftien maar is niet moeten invallen. Afgelopen zaterdagmiddag maakte hij zijn verdienstelijke rentree in het beloften elftal van SGW, uit tegen de beloften van ditzelfde PD Kruibeke. Ook de beloften van SGW trokken tegen hun collega’s met 1-2 aan het langste eind.

Reeds vanaf het wedstrijdbegin heeft SGW de tegenstander goed opgevangen en vooral de toevoer naar hun spits Yves Vermeulen goed dichtgezet. Deze Vermeulen scoorde in de voorafgaande tien duels reeds achttien treffers voor de ploeg van hoofdcoach Rudy De Kerf.

SGW was veel in balbezit en kwam er voortdurend snel uit met onze vlugge spitsen Yordi Vermeulen, Bo de Moor en Nick Vanhaevermaet met captain Hendrik De Maeyer telkens als diepe aanspeelpunt.

De thuisploeg, aangemoedigd door de vaste supporterskern en hun spionkop, kwam na amper elf minuten spelen op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Yordi Vermeulen op voorzet van Nick Vanhaevermaet die zelf de aanval op rechts opzette.

SGW ging vervolgens met aanvallende bedoelingen verder en even over het half uur maakte Nick Vanhaevermaet op voorzet van de actieve en alom bedrijvige Tom Van Den Bossche er meteen 2-0 van.

Tien minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Patrixk Van Geem bracht PD Kruibeke de spanning terug in de wedstrijd door via Joris De Paep tegen te scoren. In de resterende minuten van de eerste helft werd er niet meer gescoord zodat SGW met een terechte 2-1 voorsprong kon gaan rusten.

SGW is snedig uit de kleedkamer gekomen met hetzelfde scenario dan voor de pauze. De tegenstander vond evenwel geen gepaste oplossingen tegen onze organisatie.In de 65ste minuut maakte Jens Van Overmeire er 3-1 van na een rush van ongeveer tachtig meter en een klein beetje meeval trapte hij de bal toch nog binnen achter de bezoekende doelman Stefan De Ryck. SGW voelde dat er nog meer in zat en in de 82ste minuut kopte Bo de Moor aan de tweede paal de stand naar 4-1 en dit na een perfect genomen vrije trap van captain Hendrik De Maeyer. In de slotminuut bepaalde Tom Van Den Bossche de eindstand uiteindelijk nog op 5-1 in SGW’s voordeel.

In de tweede helft vonden in het team van SGW nog een drietal wissels plaats. Zo verdwenen respectievelijk de basisspelers Jasper Kegels, Hendrik De Maeyer en Bo De Moor naar de kant ten voordele van achtereenvolgens Cedric Leonhart (66ste minuut), Jaron Van Strijdonck (85ste minuut) en Olivier Van Hoorde (88ste minuut).

Vooraf had niemand zo’n hoge score verwacht maar wie de wedstrijd heeft gezien, zal niet echt van deze stand hebben opgekeken.

PD Kruibeke was totaal nergens en na de match dropen zij stilletjes af terwijl SGW een feestje vierde, eerst op het veld, later in de kleedkamer om vervolgens af te zakken naar de kantine waar het nog lang gezellig bleef.

Na de match zei succesvolle hoofdcoach Yves Michelet dat zijn spelers collectief een zeer sterke prestatie hebben weten neer te zetten, de taken werden voortreffelijk uitgevoerd en “ met de juiste ingesteldheid en mentaliteit de wedstrijd gespeeld,” aldus Yves Michelet die zich vervolgens ook in het feestgedruis mengde.

Ook captain Hendrik De Maeyer zei na afloop dat SGW de meest volwassen wedstrijd tot nu toe gespeeld heeft, op de juiste momenten gescoord heeft en de aanval van de tegenstander monddood gemaakt heeft Volgens zijn eigen zeggen was het “collectief” de man van de match.

Door de nederlaag van PD Kruibeke en de eigen overwinning van SGW neemt SGW thans de tweede plaats in het klassement op basis van een beter doelsaldo dan PD Kruibeke. Beide teams totaliseerden 25 punten uit 11 gespeelde duels met een doelsaldo voor SGW van 35 voor en 14 tegen tegenover 33 voor en 19 tegen voor PD Kruibeke.

De aankomende tegenstander, Hamme-Zogge, wist dezelfde middag de uitwedstrijd bij KFC Eendracht Zele B met ruime 0-3 eindcijfers te winnen.

Zondagmiddag aanstaande (aanvang 15.00 uur) moet men de moeilijke verplaatsing maken naar koploper Hamme-Zogge dat drie punten meer heeft vergaard dan die twee bovengenoemde achtervolgers. Als SGW met de zelfde instelling en mentaliteit aantreedt tegen Hamme-Zogge als in de voorbije wedstrijden moet een goed resultaat tot de mogelijkheden behoren.

Ook Hendrik De Maeyer is van mening dat Hamme-Zogge de beste ploeg uit de reeks is. “Het wordt een echte topmatch welke wij met zijn allen op de zelfde manier moeten aanvatten dan tegen PD Kruibeke. Van begin af aan hen onder druk zetten en dan moet er onder impuls van onze snelle spitsen succes te behalen zijn, “ aldus Hendrik De Maeyer die zich vervolgens ook in de feestvreugde mengde, evenals zijn coaches en zijn medespelers.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x