12 februari 2019

Knappe thuiszege A-kern SGW

De A-kern van SGW behaalde afgelopen zondagmiddag in het eigen Houtvoort stadion een gemakkelijke en niet eens geflatteerde overwinning van 5-0 op het tegenvallende Sparta Waasmunster B, nota bene één van de betere teams uit die reeks. Door deze zege revancheerde de formatie van hoofdcoach Yves Michelet zich voor de op 13 oktober van het vorig jaar geleden 3-1 nederlaag op het veld van Sparta Waasmunster B. De sympathieke SGW-hoofdcoach kon voor dit belangrijke treffen geen beroep doen op captain Hendrik De Maeyer en Jasper Kegels (beiden vanwege skivakantie) alsmede ontbrak de geelgeschorste verdediger Frederic van Hoorde. Verder ontbeerde de formatie uit Sint-Gillis-Waas de gekwetsten Sander Puylaert, Giovanni Feyen, Kjell Van Overmeire, Thomas Vercauteren en Michael De Vet.

De openingsfase van de thuisclub was wervelend want men scoorde reeds binnen de eerste drie minuten van de opgang gefloten wedstrijd door scheidsrechter Marc Dullaert tweemaal, een monsterscore leek in het verschiet. Nick Vanhaevermaet zette aanvankelijk SGW op een 1-0 voorsprong , kort daarop verdubbelde de gelegenheidscaptain Tom Van Den Bossche de voorsprong tot 2-0, beide treffers kwamen tot stand na zeer goed getrapte hoekschoppen door specialist Yordi Vermeulen. SGW bleef tegen de wind in de druk hoog houden en zo’n tien minuten na het tweede doelpunt trapte Bo De Moor een afvallende bal binnen en nog voor halverwege de eerste helft stond de thuisclub al comfortabel voor met 3-0. Een ongekende weelde in en rondom het SGW-complex. Yordi Vermeulen en Nick Vanhaevermaet kregen vervolgens ook nog kansen om te scoren maar telkens redde de bezoekende doelman Stefan Van Avermaet. Net voor het half uur kwam er bij SGW een bijzonder snelle omschakeling waarin Pieter Vervaet het eindstation was en zoals een goede spits betaamt trapte hij de bal mooi binnen achter de geslagen doelman van Sparta Waasmunster B, Stefan Van Avermaet. Verder werd er in de eerste helft niet meer gescoord zodat men met een mooie 4-0 tussenstand kon gaan rusten.

Tijdens de rust bij het passeren van het receptielokaal zei teamafgevaardigde Evelien Van De Ven tegen de aanwezigen aldaar “ het zou leuk zijn als we in de tweede helft nog eens vier keer zouden scoren”. Zover kwam het echter niet want in de 49ste minuut zorgde beloften speler Tim Mennes via een op maat genomen hoekschop door wederom Yordi Vermeulen voor de uiteindelijke 5-0 eindstand. De bezoekers probeerden in het restant van de match nog iets te forceren door gelijktijdig drie wissels door te voeren maar SGW speelde het duel slim uit en zijn niet meer in de problemen gekomen. Beloftespeler en talent voor de toekomst, Cedric Leonhart speelde overigens een zeer verdienstelijke match in het keurkorps van onze trainer Yves Michelet. Een terechte overwinning op een tegenstander die men aanvankelijk hoger had ingeschat dan dat gene wat zij die middag hebben laten zien. Diep in de tweede helft wisselde hoofdcoach Yves Michelet van SGW de basisspelers Bo De Moor, Pieter Vervaet en Jens Van De Vyvere door respectievelijk Matthias De Vleeschhauwer (75ste minuut), Arno Nachtegael (78ste minuut) en Laurens Deckers (85ste minuut).  In dit overigens sportieve duel hoefde de leidsman maar één gele kaart te trekken en die was voor bezoeker Pieter Van Uytvange.

Koploper Hamme-Zogge zag die middag zijn thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Sinaai B afgelast worden vanwege de onbespeelbaarheid van het terrein.

Nummer twee Rupelmonde zegevierde met 0-4 in en tegen Sombeke. Opmerkelijk op deze 22ste speelronde was het gelijke spel van stadgenoot FC Hoogeinde bij Overmere (2-2). Met nog acht wedstrijden voor de boeg staat SGW op een derde plaats met een achterstand van vijfpunten op Rupelmonde.  De onbetwiste koploper is en blijft nog altijd het niet-spelende Hamme-Zogge met in zijn kielzog Rupelmonde dat aan een sterke reeks bezig is. Rupelmonde heeft slechts één punt achterstand op Hamme-Zogge, zij het dat deze koploper één duel minder heeft gespeeld.

Het volgende duel staat voor de formatie van SGW reeds aanstaande zaterdagavond op het programma wanneer men op verplaatsing moet naar Baasrode om daar tegen de club van die naam te spelen. Het duel begint om 19.30 uur.

De aankomende tegenstander verloor dezelfde middag met 5-2 bij Eendracht Zele B en door die nederlaag is Baasrode thans voorlaatste met 12 punten uit 22 gespeelde duels, een makkie zou je denken.

Het antwoord komt zaterdagavond rond de klok van 21.15 uur.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout


Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x