9 september 2019

Knappe uitoverwinning beloften ploeg SGW bij het sterke FC Sint-Niklaas

De beloften ploeg van SGW heeft afgelopen vrijdagavond een knappe en volkomen verdiende 1-3 uit overwinning geboekt in Sint-Niklaas op het plaatselijke FC Sint-Niklaas. Deze tegenstander won een week geleden het eerste competitieduel in en tegen Rupelmonde met maar liefst 1-7. De wedstrijd werd gespeeld op één van de bijvelden achter het befaamde Puyenbekestadion waar ooit sportclub Sint-Niklaas hoogtij vierde. Bij de tegenstander uit Sint-Niklaas enkele bekende gezichten waaronder T1 Vincent Deckers (vorig jaar nog T2 bij SGW) en oud SGW-speler Rens Volleman. Het doel van SGW werd ditmaal verdedigd door oud-eerste elftalspeler en momenteel T1 van de A-kern (dit vanwege de schorsing van hoofdcoach Yves Michelet) Tom Van Den Bossche. Hij keepte een goede wedstrijd en moest verscheidene malen handelend optreden. Aan het eerreddend tegendoelpunt kon hij weinig doen.

Een gelijk opgaande eerste helft met sporadisch wat doelpogingen van beide ploegen, op de SGW-bank werd gesuggereerd dat de beslissende pass ontbrak, werd door de goed leidende scheidsrechter Pierre Reynaert terecht met 0-0 afgesloten. In een genietbare tweede helft werd er met de regelmaat van de klok gescoord. De thuisclub opende na goed een kwartier spelen met 1-0 de score dank zij een treffer van Bob Smet. Nauwelijks een minuut later scoorde Cedric Leonhart na een goede voorzet van invaller Flor Van Mieghem de gelijkmaker achter thuisdoelman Sisto Steve Meulewaeter.

Vanaf de SGW-dugout maande hoofdcoach Jonas Van Broeck na die gelijkmaker zijn ploeg tot nog meer aanvallende acties en zijn tactiek heeft uiteindelijk gezegevierd. Door twee doelpunten in het laatste kwartier van eerst invaller Olivier Van Hoorde die de 1-2 binnenkopte en Robbe Heirbaut werd het uiteindelijk een verdiende 1-3 overwinning voor de mannen van Jonas Van Broeck. Voor T1-coach Vincent Deckers van de thuisploeg was deze nederlaag een bittere pil ondanks zijn aanwijzingen en tactische opdrachten aan zijn spelers gedurende de ganse match.

De uitslagen van de andere wedstrijden van dit weekeinde uit die reeks waren:

VK White Boys SN – FC Hoogeinde 4-2, KFC Moerbeke A – KOFC Rupelmonde 4-0, KSK Kallo – FC Eksaarde A 4-3 en WS Meerdonk – FC Gerda WSN 1-7.

De volgende competitiewedstrijd van de beloften ploeg van SGW wordt zaterdagmmidag aanstaande gespeeld op een ongebruikelijk en vervroegde aanvangsuur van 13.00 uur ontvangt men in het eigen Houtvoortstadion KFC Moerbeke A.


Supporters allen op post


Arthur Eeckhout


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x