07 februari 2019

Moeiteloze uitzege A-kern SGW

De A-kern van SGW behaalde afgelopen zondagmiddag een moeiteloze uitzege op het veld van het bescheiden geklasseerde FC Dakman, getuige de 1-5 zege welke de manschappen van hoofdcoach Yves Michelet behaalden. De formatie uit Sint-Gillis-Waas hoefde daarvoor niet eens tot het uiterste te gaan. SGW kon geen beroep doen op Bo De Moor (verlof) en ontbeerde nog altijd de gekwetsten Thomas Vercauteren, Kjell Van Overmeire, Giovanni Feyen en Michael De Vet.

Evenmin moest de verdedigende middenvelder Sander Puylaert in laatste instantie verstek laten gaan wegens een lichte kuitblessure, opgelopen daags voordien in de match van de beloften zodat beloften speler Tim Mennes werd opgeroepen om als vijftiende man aan de selectie te kunnen worden toegevoegd. De spelers die wel van de partij waren gaven zich allemaal voor de volle honderd procent en de thuisploeg werd een groot gedeelte van de match dolgedraaid door de manschappen van hoofdcoach Yves Michelet. Al na amper twaalf minuten spelen in de eerste helft kwam SGW al op een 0-1 voorsprong via een treffer van Pieter Vervaet op voorzet van Yordi Vermeulen. Zeven minuten later maakte captain Hendrik De Maeyer er zelf 0-2 van. Even over het half uur zorgde Nick Vanhaevermaet voor de 0-3 voorsprong. De bedrijvige spits Pieter Vervaet schoot aanvankelijk zelf eerst op doel maar het schot werd nog gepareerd door de thuisdoelman Glenn De Keyser maar in de rebound scoorde derhalve Nick Vanhaevermaet. De thuisspelers werden zowel voor- als na de rust van het kastje naar de muur gespeeld. Op de offensief ingestelde bedoelingen van de bezoekers had de thuisploeg niet voldoende verweer tegen. Met deze royale 0-3 voorsprong werd tevens de rust bereikt.

Eenzelfde spelbeeld in de tweede helft. FC Daknam kon in de 62ste minuut evenwel tegenscoren (1-3) vanwege onoplettendheid in de SGW-verdediging. Thuisspeler Jelle Saey verschalke met het hoofd SGW-doelman Jochim Reybrouck op voorzet van Marouan Senouci. Twee minuten later werd Pieter Vervaet onreglementair neergelegd in het strafschopgebied en scheidsrechter Orfeas Kapranos wees gedecideerd naar de penaltystip . Yordi Vermeulen zette zich achter de bal en maakte er 1-4 van, FC Daknam achterlatend met een zwaar verdict. In blessuretijd was het alsnog SGW dat toesloeg via een treffer van invaller Cedric Leonhart zodat de eindstand van 1-5 definitief op het scorebord prijkte. In de slotfase moesten de beide hoofdcoaches Timothy Anthuenis (FC Daknam) en Yves Michelet (SGW) nog even ter verantwoording bij de scheidsrechter komen in verband met het geven van commentaar. “Ik ben hier de baas”” zei de scheids tegen beide heren waarna de match rustig werd uitgespeeld.

Hoofdcoach Yves Michelet wisselde diep in de tweede helft zijn basisspelers Jasper Kegels, Frederic Van Hoorde en Yordi Vermeulen door respectievelijk Cedric Leonhart (67ste minuut) , Tim Mennes (73ste minuut) en Matthias De Vleeschhauwer (78ste minuut). Captain Hendrik De Maeyer zei na afloop dat de eerste helft van SGW redelijk was met een paar mooie doelpunten tegen een zwakke tegenstander. “In de tweede helft was ons spel zeer nonchalant met weinig motivatie. Desalniettemin een mooie overwinning en zeer verdiend. Het zal komende zondag beter moeten want met de mentaliteit in de tweede helft van deze zondag zal men wel geen punten kunnen rapen“ ,aldus de captain.

Na 21 speelronden is Hamme-Zogge nog steeds alleen koploper. Op de tweede plaats gevolgd door Rupelmonde (na de knappe 1-0 overwinning dezelfde middag op eigen terrein tegen Hamme-Zogge) en derde staat HO Kalken B ondanks de laatste onverwachte 0-1 thuisnederlaag tegen SVH Waasmunster. De ploeg uit Sint-Gillis Waas staat voorlopig vierde in het tussenklassement. De achterstand op de nummers twee en drie bedragen thans vijf en één punt.

Het thuisduel komende zondagmiddag tegen Sparta Waasmunster B begint om 15.00 uur. Datzelfde Sparta Waasmunster B verloor datzelfde weekeinde op eigen terrein in een doelpuntrijk treffen (3-4) van runner-up Eendracht Zele B.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x