21 februari 2019

Moeizame uitzege A-kern SGW bij laagvlieger KFC Baasrode

De A-kern van SGW heeft afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd in en tegen laagvlieger Baasrode in een nipte en moeizame 1-2 overwinning weten om te zetten. Het werd een wedstrijd met een lach en een traan. Met de lach bedoelde ondergetekende de drie winstpunten die mee terug gingen naar Sint-Gillis-Waas en met een traan wordt bedoeld onze twee rode kaarten voor spits Pieter Vervaet en Tom Van Den Bossche. SGW-hoofdcoach Yves Michelet kon voor dat uitduel nog altijd niet beschikken over de gekwetsten Thomas Vercauteren, Giovanni Feyen, Kjell Van Overmeire en Michel De Vet. Wel terug in de selectie captain Hendrik De Maeyer en Jasper Kegels (beiden pas terug na hun skivakantie) maar zij begonnen op de bank. Ook Sander Puylaert behoorde na zijn blessure weer tot de vijftien geselecteerden. Evenals De Maeyer en Kegels startte ook hij op de bank.

Tot halverwege de eerste helft speelde SGW vrij zwak, er zat geen gedrevenheid en zeker geen scherpte in het spel wat al na amper tien minuten spelen tot een tegentreffer leidde van Daan Philips die namens Baasrode voor een 1-0 voorsprong wist te zorgen. Tien minuten na die tegentreffer scoorde Pieter Vervaet de gelijkmaker (1-1), Een bekeken voorzet van Yordi Vermeulen. De SGW-spits Pieter Vervaet kopte de voorzet eerst op de paal waarna hij in de rebound de bal binnenduwde achter de geslagen thuisdoelman Vincent Van De Wiele. Toch bleef SGW in het restant van de eerste helft aanmodderen en had men moeite met de veldbezetting en de gezonde agressiviteit van de tegenstander. Even over het half uur voerde SGW-hoofdcoach Yves Michelet reeds de eerste wissel door. Hij haalde Frederic Van Hoorde naar de kant en Hendrik De Maeyer mocht zijn opwachting maken. SGW ging vanuit de verdediging met drie spelers achterin spelen om zodoende meer greep op de wedstrijd te kunnen krijgen. In de eerste helft werd er verder niet meer gescoord zodat de leidsman Ramzi Slama na 45 minuten voor het rustsignaal floot met een 1-1 tussenstand als gevolg.

De bezoekers uit Sint-Gillis-Waas kwamen gedreven uit de kleedkamer. Men startte met aanvallende bedoelingen maar de spelers bleken vooral ontzettend moeite te hebben met het slechte veld en de stugge tegenstander. Toch kwam men uiteindelijk in de 58ste minuut op een meer dan verdiende 1-2 voorsprong via een treffer van de voor de rust ingebrachte Hendrik De Maeyer. Op een wederom subliem genomen hoekschop van specialist Yordi Vermeulen zorgde Hendrik De Maeyer met het hoofd voor 1-2. Nadien vergat SGW om de wedstrijd definitief af te maken maar twee opgelegde doelkansen van Hendrik De Maeyer en Yordi Vermeulen werden onbenut gelaten. Twintig minuten voor tijd kreeg Pieter Vervaet meteen de rode kaart van de leidsman nadat hij zich lichtjes revancheerde na natrappen van zijn tegenstander Koen Van Langenhove. Beide spelers konden derhalve voortijdig gaan douchen. In het slotkwartier was het vooral te danken aan de sterk keepende SGW-doelman Jochim Reybrouck dat de thuisclub niet kon tegen scoren. In blessure tijd pakte ook nog Tom Van Den Bossche namens SGW zijn tweede gele kaart die zodoende ook geschorst is voor de eerstkomende thuiswedstrijd aanstaande zondag tegen KFCE Zele B.

Het belangrijkste om te onthouden is dat SGW een moeilijke wedstrijd toch tot een goed einde heeft weten te brengen getuige de 1-2 zege. Een smet op de wedstrijd de vele gele en rode kaarten die de scheidsrechter heeft uitgedeeld. De leidsman was in de 2de helft volledig de weg kwijt. Baasrode heeft zich wel gerevancheerd voor de op 21 oktober van het vorig jaar in Sint-Gillis-Waas geleden 5-1 nederlaag. Baasrode onderging wel een metamorfose ten opzichte van de heenwedstrijd door met veel gretigheid en enthousiasme het SGW heel moeilijk te maken. Na de rust werd in het elftal van SGW Bo De Moor vervangen door de talentvolle belofte speler Matthias De Vleeschhauwer hetgeen gebeurde in de 75ste minuut. 

Aan de kop van het tussenklassement verandert er vooralsnog niets. Hamme-Zogge voert het klassement voorlopig aan met 53 punten voor nummer twee Rupelmonde. SGW staat knap derde op slechts vijf punten van Rupelmonde en zes op Hamme-Zogge, zij het dat de koploper één duel minder heeft gespeeld. Rupelmonde moet één punt goed maken op Hamme-Zogge.

Zondagmiddag aanstaande komt nummer vier, KFC Eendracht Zele B naar het Houtvoort stadion zodat het weer een spannend duel beloofd te zullen gaan worden.

Deze aankomende tegenstander won afgelopen zondagmiddag de uitwedstrijd bij FC Hoogeinde met 0-3.

Het duel aan de Houtvoort begint om 15.00 uur.


Supporters allen op post


Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x