30 januari 2019

Monsterzege A-kern SGW

De A-kern van SGW heeft afgelopen zondagmiddag op de twintigste speeldag van de competitie in het eigen en vertrouwde Houtvoort stadion een monsterscore behaald van 7-1 op de huidige hekkesluiter Sinaai B. Die einstand was nog niet eens geflatteerd.

Hoofdcoach Yves Michelet kon voor dat duel nog altijd geen beroep doen op de geblesseerden Giovanni Feyen, Thomas Vercauteren, Michael De Vet en Kjell Van Overmeire. Ook ontbraken captain Hendrik De Maeyer wegens één wedstrijd schorsing (rode kaart opgelopen een week geleden op Rupelmonde) en verdediger Frederic Van Hoorde (verlof). Bij tegenstander Sinaai B speelden twee oud SGW-gedienden Bart De Koning en Peter Mannaert mee.

Aanvankelijk zag het er nog niet naar uit dat die uitslag groot zou uitvallen want na dertig minuten spelen in de eerste helft was de stand nog steeds dubbelblank (0-0). In die openingsfase was het veldspel van de thuisclub zeer slordig met weinig tempo en veel technische fouten. Toch kwam SGW in de eerste 25 minuten tweemaal alleen voor de bezoekende doelman Remy Van Huffel maar eerst Pieter Vervaet en later Yordy Vermeulen trapten vervolgens het leer over en naast het Sinaai-doel. In de 32ste minuut zette Bo De Moor SGW op een 1-0 voorsprong. Van zeker 25 meter afstand schoot hij de bal laag in de rechter benedenhoek achter de geklopte bezoekende doelman en zo kon de thuisaanhang voor de eerste keer juichen. Op slag van rust maakte Bo De Moor zijn tweede treffer van de middag en SGW kon zodoende met een 2-0 tussenstand gaan rusten.

De spelers van SGW kwamen scherp uit de kleedkamer met offensieve bedoelingen hetgeen al vrij snel resultaat opleverde. In de 56ste minuut tikte Bo De Moor de 3-0 binnen waarmede hij een hattrick scoorde, zij het niet in één helft. Twee minuten later zorgde Tom Van Den Bossche, ook een gedreven speler binnen de selectie van SGW, met een mooi kopbaldoelpunt na een goed genomen hoekschop van Yordi Vermeulen voor 4-0. Een kwartier voor tijd milderde Wouter Smet voor Sinaai B nog tegen (4-1), dit na een vrije trap, slecht weggewerkt door de thuisverdediging en zo kon Wouter Smet de bal gemakkelijk binnenduwen achter thuisdoelman Jochim Reybrouck. Het laatste kwartier domineerde SGW de wedstrijd voortdurend en via treffers van achtereenvolgens Yordi Vermeulen en de beide invallers Nick Vanhaevermaet en Roan Vlassenrood stond er na negentig minuten spelen een 7-1 eindstand op het scorebord.

Het sportieve duel werd in goede banen geleid door de charmante scheidsrechtster Chloé Yolande Van Mingeroet. Na afloop van die monsteroverwinning werd de zege uitbundig gevierd, eerst in de kleedkamer en later in de stampvolle en gezellige kantine.

Opmerkelijk feit was evenwel dat de beide ex-SGW-spelers Bart De Koning en Peter Mannaert na afloop de thuisspelers in de kleedkamer kwamen opzoeken, zodoende zich even mengend in de feestvreugde. De 7-1 eindstand was tot dusver de hoogste score behaald in deze lopende competitie. De scorende Roan Vlassenrood is normaliter een talentvolle speler in het beloften team van SGW.

De heenwedstrijd op 30 september van het vorig jaar op het veld van Sinaai werd ook met grote cijfers door SGW gewonnen (0-6). Na rust haalde hoofdcoach Yves Michelet zijn basisspelers Cedric Leonhart, Pieter Vervaet en Jasper Kegels naar de kant. Voor hen in de plaats verschenen achtereenvolgens Nick Vanhaevermaet (60ste minuut), Sander Puylaert (76ste minuut) en Roan Vlassenrood (85ste minuut). Door de winst van SGW en de gelijke spelen van de nummers twee (Rupelmonde 2-2 bij PD Kruibeke) en drie (HO Kalken B 2-2 bij Sombeke) is men twee punten ingelopen op deze beide ploegen. De achterstand voorlopig op koploper Hamme-Zogge is reeds twaalf punten maar op de nummers twee en drie Rupelmonde en HO Kalken B is de achterstand teruggebracht naar vijf respectievelijk vier punten. Dat verschil moet nog wel te overbruggen zijn in de resterende wedstrijden van de competitie.

Zondagmiddag aanstaande (aanvang 15.00 uur) moet men de verplaatsing maken naar Daknam , de huidige nummer veertien in het voorlopige tussenklassement. Datzelfde Daknam leed dezelfde middag een forse 9-1 nederlaag bij Eendracht Zele B, dus een gemakkelijke klus zou men denken. Rond de klok van 16.45 uur zal men het antwoord weten.


Supporters allen op post zondagmiddag


Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x