04 december 2018

Mooie uitoverwinning A-kern SGW

Na twee opeenvolgende nederlagen (uit bij Hamme-Zogge 4-1 en thuis tegen Sombeke 1-2) heeft de A-kern van SGW afgelopen zondagmiddag het zoet der overwinning weer kunnen smaken.

Op een redelijk hobbelig veld, hetgeen niet uitnodigde tot mooi voetbal, wisten de manschappen van hoofdcoach Yves Michelet het lastige uitduel bij en tegen SVH Waasmunster met 1-3 te winnen na een kleine 0-1 voorsprong bij de rust.

Hoofdcoach Yves Michelet kon voor dat duel nog steeds niet beschikken over de geblesseerden Thomas Vercauteren, Kjell Van Overmeire, Michaël De Vet, Giovanni Feyen alsmede reservedoelman Ziggy De Koster. Ook Yannick Merckx ontbrak vanwege vakantie. De reservebank daarentegen werd ditmaal volledig bezet door spelers uit het beloften elftal (Tim Mennes, Arno Nachtegael, Jaron Van Strijdonck en Laurens Deckers).

De eerste twintig minuten van de eerste helft domineerde SGW het duel volledig en drie pogingen in die fase werden telkens besloten in de handen van de thuisdoelman Sander Van Gaeveren.

Vervolgens belandde een bal op de paal van spits Pieter Vervaet die zelf die actie op gang zette.

In de 27ste minuut kwam SGW dan aan een 0-1 voorsprong via een treffer van Yordi Vermeulen die na een hoekschop, slecht ontzet door de thuisverdediging, vervolgens de bal met een droge knal binnentrapte. In het resterende gedeelte voor de pauze leed SGW veelvuldig balverlies met slechte controles maar in het eerste bedrijf kwam geen wijziging meer in de tussenstand. Met deze gevleide 0- 1 voorsprong kon men gaan rusten.

Na de hervatting was het aanvankelijk hetzelfde scenario als voor de pauze. De spelers van SGW kwamen niet goed uit de kleedkamer en vergaten te voetballen. Men ging meedoen met de tegenstander en dit resulteerde uiteindelijk na een rommelige fase in de 55ste minuut in een own-goal van middenvelder Tom Van Den Bossche.

Bij een 1-1 stand liep captain Hendrik De Maeyer na een onschuldig duel (hoofd tegen hoofd) een gebroken neus op maar hij kon het duel na het oplappen door verzorger Danny Van De Voorde weer voortzetten. Na deze onverwachte tegentreffer werd SGW wakker geschut, men verhoogde het tempo, er kwam meer ruimte tot scoren en in de 62ste minuut maakte Nick Vanhaevermaet er 1-2 van in SGW’s voordeel na een goed genomen hoekschop van de weer bedrijvige spits Pieter Vervaet.

Vier minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Omer Dervishaj bepaalde alsnog Hendrik De Maeyer - bijna de ganse wedstrijd spelend met een gebroken neus - de eindstand op 1-3 voor SGW, door met zijn rechter een afvallende bal mooi binnen te knallen.

Na de rust werden bij SGW de basisspelers Pieter Vervaet, Jens Van Overmeire en Hendrik De Maeyer door hoofdcoach Yves Michelet naar de kant gehaald. Hun vervangers voor de laatste minuten waren respectievelijk Jaron Van Strijdonck (75 ste minuut), Arno Nachtegael (85ste minuut) en Tim Mennes (89ste minuut).

Yves Michelet deelde na afloop tezamen met zijn medespelers in de feestvreugde.

“Positief van mijn kant vind ik dat we dit soort wedstrijden ook kunnen winnen, tegen een stugge tegenstander met veel power en die weinig ruimten prijsgeven” aldus een dolgelukkige hoofdcoach Yves Michelet.

SGW staat thans na veertien duels op een gedeelde vierde plaats tezamen met de komende tegenstander met beiden een achterstand van zeven punten op koploper Hamme-Zogge.

HO Kalken B en Rupelmonde staan op een gedeelde tweede plaats met een achterstand van zes punten op de onbetwiste koploper.

Aanstaande zondag 9 december neemt SGW het, in de laatste wedstrijd van de heenronde, thuis op tegen het 10de geklasseerde Red Star Haasdonk B.

Deze tegenstander speelde dezelfde middag op eigen terrein met 1-1 gelijk tegen KFC Eendracht Zele B.

Op zondag 16 december volgt dan, opnieuw in eigen huis, de 1ste wedstrijd van de terugronde tegen SKV Overmere, die net als SGW in de top van het klassement staat

Beide wedstrijden starten om 14h30.


Supporters allen op post


Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x