10 januari 2019

Nipte nederlaag A-kern SGW bij concurrent HO Kalken B

De A-kern van SGW heeft afgelopen zondagmiddag bij concurrent HO Kalken B een nipte 1-0 nederlaag geleden. De inzet voor dat duel was de derde plaats maar door deze nederlaag neemt SGW thans de vijfde plaats in in het tussenklassement met maar liefst dertien punten achterstand op koploper Hamme-Zogge. De ploeg van SGW moet alleen Rupelmonde (tweede), HO Kalken B (derde) en Overmere (vierde) nog voor zich dulden. Deze ploegen zijn nog wel in te halen.

Voor de ploeg van hoofdcoach Yves Michelet was deze nederlaag een bittere pil daar deze pas tot stand is gekomen in de 88ste minuut via een kopbaldoelpunt van topschutter Stijn De Coen. Het was meteen zijn zeventiende competitiedoelpunt voor de speler van thuisploeg HO Kalken B waarmede hij tot dusver topschutter is van het team.

Voor deze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar en het tweede duel van de terugronde kon SGW-hoofdcoach Yves Michelet niet beschikken over de basisspelers Bo De Moor en Frederic Van Hoorde (beiden afwezig wegens studie). Tevens ontbraken ook nog steeds de gekwetsten Kjell Van Overmeire, Giovanni Feyen, Michael De Vet en reservedoelman Ziggy De Koster. Daar tegenover stond de terugkeer van Thomas Vercauteren. Dit na lange tijd van blessureleed. Op basis van de tweede helft was deze nederlaag wel terecht maar toch zijn er momenten geweest dat de wedstrijd anders had kunnen verlopen. Zo werd er halfweg de 1ste helft een doelpunt van Nick Van Haevermaet, na een knappe aanval over verschillende stations, onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ook hielden de paal in de eerste helft (na een corner van Pieter Vervaet) en de lat in de tweede helft (na een kopbal van Jens Van Overmeire) SGW van een verdiend doelpunt af. In de 12e minuut van de eerste helft zorgde thuisspits Stijn De Coen voor het eerste doelgevaar voor zijn ploeg door naast het doel van SGW-goalie Jochim Reybrouck te besluiten.

Na de rust was het hoofdzakelijk de thuisploeg dat voor het nodige doelgevaar wist te zorgen maar aanvankelijk misten de thuisspelers captain Pieter Matthijs , Ken Cuppens en spits Stijn De Coen opgelegde doelpogingen. Het venijn zat dit keer in de slotfase van het overigens zeer aantrekkelijke duel, beide teams speelden voor de overwinning. Zoals reeds gemeld werd thuisspits Stijn De Coen de man van de wedstrijd door twee minuten voor affluiten van scheidsrechter Mustapha El Alkoubai de winning goal achter de geslagen SGW-doelman Jochim Reybrouck te koppen.

SGW-hoofdcoach Yves Michelet wisselde na de rust zijn basisspelers Pieter Vervaet, Jasper Kegels en Jens Van De Vijvere door respectievelijk Matthias De Vleeschhauwer (76ste minuut), Thomas Vercauteren (83ste minuut) en Cedric Leonhart (88ste minuut) Drie spelers van SGW liepen tegen een gele kaart aan, namelijk captain Hendrik De Maeyer en Tom Van Den Bossche (voor beiden hun derde gele kaart) en ook Pieter Vervaet werd met geel bestraft.

Het eerste duel tussen beide clubs werd op 9 september van het vorig jaar in het eigen Houtvoort stadion gewonnen door SGW met 4-2. Plaatsgenoot FC Hoogeinde versloeg op deze zeventiende speeldag op eigen terrein Daknam met 3-1.

Zondagmiddag aanstaande (aanvang 14.30 uur) moet er thuis aangetreden worden tegen Verrebroek, de nummer dertien in het tussenklassement.

Verrebroek verloor dezelfde middag op eigen terrein met 0-2 van KFC Eendracht ZeLe B.

Een duel dat ongetwijfeld gewonnen zal moeten worden door de ploeg uit Sint-Gillis-Waas. Het zal dan wel moeten gebeuren zonder captain Hendrik De Maeyer en Tom Van Den Bossche. Beide spelers kregen afgelopen zondag hun derde gele kaart en staan derhalve voor één duel aan de kant. Verder is deze week bekend geworden dat onze spits Pieter Vervaet zijn akkoord heeft gegeven om ook volgend seizoen aan te treden voor onze blauw witte formatie.

Onze actieve sportieve cel is momenteel volop bezig met de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen en de namen van de eerste nieuwkomers zullen één dezer weken allicht bekend gemaakt kunnen worden.


Supporters steun onze ploeg zondag tegen Verrebroek


Arthur Eeckhout


Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x