3 augustus 2019

Nipte nederlaag beloften ploeg SGW

Nadat de beloften ploeg van SGW afgelopen zondagmiddag op eigen terrein de oefencampagne ter voorbereiding op de naderende voetbalcompetitie op eigen terrein opende tegen de reserven van KSK De Klinge (0-2 verlies), moest er afgelopen donderdagavond wederom aangetreden worden in Sint-Niklaas tegen de reserven van VK White Boys SN. Dit was een wedstrijd voor de Herwig Cup.

Bij SGW keepte Robbe Geerts een goede partij en viel ook het optreden van nieuwkomer Louis Thyssen in positieve zin op. Na een 1-1 ruststand verloor de formatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck uiteindelijk met miniem verschil  (3-2).

In de eerste helft opende de thuisclub de score met 1-0 waarna Matthias De Vleeschhauwer uit een strafschop voor de 1-1 ruststand wist te zorgen. 

Na de hervatting zette allereerst captain Laurens Deckers uit een corner SGW op een 1-2 voorsprong waarna White Boys , wederom via de strafschopstip, de partijen weer langs zij bracht (2-2). In de slotfase scoorde de thuisclub de winnende treffer, zo uiteindelijk de eindstand bepalend op 3-2 in thuisvoordeel. De gelegenheid scheidsrechter Guy De Roeck hield de kaarten op zak.

Na de match moesten er strafschoppen worden genomen die eventueel beslissend en doorslaggevend kunnen zijn  bij gelijke stand na afloop van de toernooi-sessie.

Morgenmiddag (zaterdag 3/8)  spelen de beloften van SGW de derde voorbereidingsmatch binnen een week, ditmaal vriendschappelijk, op het veld van dorpsgenoot FC Hoogeinde.

De match begint om 15.00 uur.

Met dank aan Laurens Deckers voor het doorgeven van de benodigde informatie bij afwezigheid van ondergetekende.

 

Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x