19 december 2018

Onnodige thuisnederlaag A-kern SGW

De A-kern van SGW leed afgelopen zondagmiddag in het eigen Houtvoort stadion in de laatste competitiewedstrijd voor de korte winterstop een onnodige 2-3 nederlaag tegen naaste belager Overmere dat bij de rust al leidde met 1-2. De thuisploeg van hoofdcoach Yves Michelet moest het in dat duel stellen zonder de gekwetsten Giovanni Feyen, Kjell en Jens Van Overmeire, Michael De Vet, Thomas Vercauteren en reservedoelman Ziggy De Koster. Wel kan worden vastgesteld dat SGW één van zijn betere wedstrijden speelde tot nog toe maar daar koop men achteraf niets voor als men puntloos achter blijft. Ook mag gezegd worden dat de terreinverantwoordelijken vooraf goed werk hebben geleverd want het veld lag er goed en prima bij.

Zonder dat de tegenstander echt gevaarlijk was kwam Overmere na dertien minuten spelen in de eerste helft onverwachts met 0-1 aan de leiding dank zij een doelpunt van de bedrijvige spits Matthias Paelinck. Deze speler scoorde zeven minuten later ook de 0-2. SGW ging het tempo voorin wat opvoeren en dat resulteerde halverwege de eerste helft in de aansluitingstreffer van captain Hendrik De Maeyer, dus er was weer hoop bij de thuisclub en hun aanhang. Voor de pauze kreeg SGW nog wel enkele doelrijpe kansen maar doerlman en paal stonden in de weg om tot succes te kunnen komen. Met deze 1-2 ruststand was er in de tweede helft nog van alles mogelijk.

Het spelbeeld was hetzelfde dan voor de rust met veel aanvallend voetbal maar SGW sprong te slordig om met de opgelegde kansen. Op een zeldzame uitbraak van de tegenstander maakte Matthias Paelinck tien minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Thomas Lambrecht er nog 1-3 van voor Overmere waarna vier minuten later thuisspeler Yordi Vermeulen nog wel tegenscoorde (2-3). In de laatste minuten kreeg Nick Vanhaevermaet nog een open kans maar hij kopte onbegrijpelijk naast en hij had ook even voordien nog de lat getoucheerd. De wedstrijd eindigde evenwel in een teleurstellende 2-3 thuisnederlaag. Op basis van het vertoonde spel gedurende de gehele match had SGW dat duel nooit mogen verliezen.

Bij SGW voerde hoofdcoack Yves Michelet in de tweede helft nog een tweetal wissels door.

Hij verving de basisspelers Sander Puylaert en Yannick Merckx door respectievelijk Cedric Leonhart (46ste minuut) en Jasper Kegels (85ste minuut).

SGW gaat nu de winterstop in op een gedeelde vierde plaats tezamen met Overmere met dien verstande dat het doelsaldo van SGW iets beter is dan dat van Overmere (46-25 tegen 48-29 voor Overmere).

De meest opvallende einduitslag van deze zestiende speelronde was ongetwijfeld de grote 6-3 uitnederlaag van nummer drie in het tussenklassement, HO Kalken B bij KFC Eendracht Zele B.

SGW heeft momenteel een achterstand van tien punten op de alleen leider cq alleen heerser Hamme-Zogge.

De ploeg van Yves Michelet heeft enkele weken rust om zich weer op te laden voor de terugronde die voor SGW start op 6 januari van het volgend jaar op het veld van HO Kalken B. De wedstrijd begint daar om 15.00 uur.

Rest mij in ieder geval iedereen die SGW een warm hart toedraagt prettige kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2019 toe te wensen en we zien mekaar weer begin 2019.

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x