20 oktober 2018

Overtuigende zege beloften ploeg SGW

Door de uitwedstrijd afgelopen zaterdagmiddag met 1-3 te winnen in en tegen Baasrode heeft de succesvolle beloften formatie van SGW, de ploeg met als hoofdcoach de altijd goedgehumeurde Jonas van Broeck, zich voorlopig in de top van het tussenklassement weten te nestelen. Men neemt thans na zeven speeldagen de gedeelde tweede plaats in tezamen met PD Kruibeke A. Beide teams hebben ieder vijftien punten en dat zijn er vier minder dan lijstaanvoerder Hamme-Zogge. PD Kruibeke A won op deze zevende speeldag bij plaatsgenoot JV Kruibeke B met royale 1-6 eindcijfers terwijl koploper Hamme-Zogge een puntendeling overeen kwam met en bij Daknam A (1-1).

De wedstrijd tussen de beloften ploegen van Baasrode en SGW verliep af en toe in een vrij grimmige sfeer. De spelers van de thuisclub schuwden soms de ledematen van de bezoekers niet terwijl arbiter Johan De Decker nauwelijks optrad tegen de zware overtredingen van de thuisspelers. Opvallend was wel het feit dat de arbiter de wedstrijd op afstand volgde en zodoende het spel niet goed kon waarnemen. SGW wilde deze wedstrijd per sé winnen en na goed tien minuten spelen in de eerste helft kwam het al op een 0-1 voorsprong dank zij een treffer van Matthias De Vleeschhauwer op aangeven van de man of de match Jaron Van Strijdonck.

SGW speelde één van zijn beste wedstrijden tot nog toe en kreeg halverwege die periode een tegenvaller te verwerken doordat thuisspeler Thorvald De Saeger in buitenspelpositie overigens voor de gelijkmaker zorgde (1-1). Een grote domper voor de ploeg uit Sint-Gillis-Waas dat het beste van het spel had. Toch ging SGW met een 1-2 voorsprong de rust in doordat even voor het half uur Jaron Van Strijdonck voor die stand tekende.

Na de hervatting had SGW wederom het beste van het spel en rond het uur maakte Jaron Van Strijdonck aan alle onzekerheid een einde door uiteindelijk voor de terechte 1-3 eindstand te zorgen. In de slotminuut kreeg de thuisclub nog een terechte strafschop toegekend door de arbiter na een grove fout binnen het strafschopgebied van Sven Prenen. SGW-doelman Ziggy De Koster ranselde de pingel van Brent De Bruyne uit zijn doel zodat het 1-3 bleef. Op deze stand viel totaal niets af te dwingen want als de aanvallers van SGW beter met hun doelkansen waren omgesprongen dan was de einduitslag aanmerkelijk hoger geworden dan deze eindstand. De arbiter deelde in totaal vier gele kaarten uit, twee aan iedere kant. De thuisspelers Sam Moerman en Guillaume Castermsnd kregen een gele prent terwijl ook Roan Vlassenrood en Sven Prenen van de winnende formatie in het boekje van de leidsman verdwenen.

Zaterdag aanstaande is de jeugdige ploeg van SGW vrij vanwege het algemene forfait van Heusden B.

De eerstvolgende competitiematch staat gepland voor zaterdag 3 november als men op verplaatsing gaat naar plaatsgenoot FC Hoogeinde (aanvang 15.00 uur).

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x