23 oktober 2019

Pijnlijke nederlaag voor onze beloften

Afgelopen zaterdagmiddag vond in het eigen Houtvoort stadion het competitieduel plaats in de subtop tussen SGW en FC Gerda WSN uit het nabije Sint-Niklaas. De wedstrijd eindigde in een flinke kater voor de thuisformatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck, getuige de 0-4 nederlaag welke geleden werd. Bij alle tegentreffers ging doelman Robbe Geerts van SGW danig in de fout, alhoewel hij daarnaast in het verdere verloop van de match ook wel enkele goede reddingen heeft verricht, anders was de nederlaag nog veel groter uitgevallen.

De aanvallen van de bezoekers leverden meer doelgevaar op dan die van de thuisploeg. De wedstrijd was door scheidsrechter Raf De Groeve nog maar net op gang gefloten of SGW keek al tegen een 0-1 achterstand aan dankzij een treffer van bezoeker Mouhamadou Tew. Het spel in het verdere verloop van de eerste helft golfde op en neer met zowel doelkansen voor SGW als voor de bezoekers. Wat in de voorgaande duels wel lukte bij SGW, ging dit maal volledig de mist in. Waar de thuisploeg op zoek leek naar de op dat moment verdiende gelijkmaker, kreeg men kort het rustsignaal het deksel op de neus doordat Muhammetali Art de voorsprong voor FC Gerda WSN verdubbelde tot 0-2.

Met deze 0-2 achterstand brak de rust aan en moest SGW in het tweede bedrijf op zoek naar de aansluitingstreffer maar dat bleek kennelijk niet mogelijk te zijn want met nog een half uur te spelen stond het al 0-4 op het scorebord. Bezoeker Jeffrey Leijzen nam beide treffers voor zijn rekening. FC Gerda WSN consolideerde die voorsprong en SGW was niet meer bij machte om nog wat te forceren cq. de achterstand wat draaglijker te maken alhoewel men daar toe wel enkele doelkansen kreeg maar die werden verkwanseld. Het duel eindigde zodoende in een 0-4 nederlaag voor SGW maar er had voor de thuisploeg meer ingezeten als men de verkregen doelkansen zou hebben benut. In dit overigens sportieve duel moest de goed fluitende leidsman twee gele kaarten uitdelen en wel aan de bezoekers Muhammetali Art en Mouhamadou Tew. SGW bleef gevrijwaard van kaarten.

Door de winst van FC Gerda WSN staat deze ploeg momenteel op de eerste plaats in het voorlopige klassement met zestien punten uit al acht gespeelde duels. Nummer twee, FC Moerbeke A, staat er weliswaar beter voor maar deze ploeg heeft drie wedstrijden minder gespeeld en is als enige ploeg thans ongeslagen met de maximale score van vijftien punten. De voorlopige tussenstand geeft daardoor een wat vertekend beeld want niet alle ploegen hebben dezelfde aantal wedstrijden gespeeld.

SGW bevindt zich in de subtop op de vijfde plaats met twaalf punten uit zeven gespeelde duels.

De eerstvolgende match staat voor de beloften ploeg van SGW staat pas gepland voor zaterdagmiddag 2 november aanstaande. Dan speelt het om 14.30 uur wederom thuis, tegenstander dan is FC Eksaarde A.

De andere uitslagen uit de reeks van het afgelopen weekeinde zijn:

FC White Boys – Sint-Pauwels 0-2, FC Bosdam Beveren – Kallo 4-2, FC Sint-Niklaas – PD Kruibeke B 4-2, Eendracht Verrebroek – FC Hoogeinde 4-5 en FC Moerbeke A – FC Eksaarde A 1-0.


Arthur Eeckhout


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x