09 december 2018

Reservedoelman Ziggy De Koster scoort na invalbeurt

De beloften ploeg van SGW heeft afgelopen zaterdagmiddag de laatste competitiewedstrijd afgewerkt voor de korte winterstop. Op een slecht en moeilijk bespeelbaar veld in en tegen FC Moerbeke B speelde men met 2-2 gelijk na een 1-1 ruststand. Vanwege de harde wind die strak over het veld stond was goed voetbal nauwelijks mogelijk.

T1-trainer Vincent Deckers kon voor dit duel niet beschikken over Roan Vlassenrood, Kjell Van Overmeire en Bob De Hertogh (allen geblesseerd). Verder ontbraken om andere redenen Yannick Schins en Olivier Van Hoorde.

Voor het eerst op de reservebank zat reservedoelman Ziggy De Koster die na zijn vingerbreuk, opgelopen enkele weken geleden op training, weer tot de selectie behoorde en inzetbaar was. Nog wel niet als doelman, dat zal volgens eigen zeggen zijn na de winterstop, maar is wel inzetbaar als wisselspeler.

Zowel in de eerste-als in het tweede helft waren de beste kansen voor SGW maar het vizier van de aanvallers stond ditmaal niet op scherp. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg zelfs op een 1-0 voorsprong dank zij een treffer van Robin Buyck. Kort voor de pauze kwam SGW langszij via een treffer van Tim Mennes die met zijn nieuwe voetschoenen scoorde na een vrije trap van Kenneth Thuy. De thuisdoelman Bjarne Meirsman loste het leer in eerste instantie en Tim Mennes was er als de kippen bij om de bal binnen te trappen. Met een 1-1 stand floot de goed leidende scheidsrechter Franky Herremans voor het rustsignaal.

In een saaie tweede helft voerde de bezoekende coach Vincent Deckers eerst een tweetal wissels door. Hij verving Sven Prenen door Brent Beck en Matthias De Vleeschhauwer kwam in het veld voor captain Hans Mennes. Een kwartier voor tijd werd aan SGW-zijde uiteindelijk zoals gemeld door de bezoekende coach reservedoelman Ziggy De Koster ingebracht voor Arno Nachtegael. Hij stond nauwelijks in het veld of de thuisploeg kwam voor de tweede maal op voorsprong (2-1) dank zij een doelpunt van Timoti Turpyn.

Tien minuten voor affluiten scoorde Ziggy De Koster uiteindelijk de gelijkmaker (2-2) hetgeen tevens ook de eindstand was. Met dat doelpunt was hij en zijn medespelers dolblij en dit werd na afloop nog even kort gevierd in de kleedkamer.

Vanwege het algemene forfait van YB Beveren B komt men dit jaar niet meer in actie. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor de beloften ploeg van SGW is in het nieuwe jaar. Op zaterdag 5 januari ontvangt men in het eigen Houtvoort stadion Eksaarde B. Dat duel begint om 14.30 uur.

Na dertien speelronden leidt Hamme-Zogge met ruime voorsprong op zijn eerste achtervolgers Daknam A, PD Kruibeke A, SVH Waasmunster en SGW.


Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x