06 november 2018

SGW stelt zege pas veilig in de slotfase

Het burentreffen tussen de eerste ploegen van SGW en FC Hoogeinde, afgelopen zondagmiddag in het tot de nok gevulde Houtvoort stadion, had alles in zich wat een wedstrijd zo boeiend kan maken. Spanning en sensatie met vier doelpunten in de slotfase, een unicum want dat komt niet dikwijls voor.

Het thuisspelende SGW won dat duel uiteindelijk met 3-2 na een 1-0 voorsprong bij de rust en dit voor ruim vijfhonderd toeschouwers. In jaren is dit niet meer gebeurd, dus men ziet dat momenteel het voetbal weer leeft in Sint-Gillis-Waas en omstreken. Er heerste een echte derby sfeer met vuurwerk vooraf en na de match, opgezet en geregeld door de spionkop van SGW.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er in de stampvolle kantine en de units door het actieve SGW-bestuur een mossel-food lunch geregeld waar vele supporters en sympathisanten voor ingeschreven hadden.

SGW-hoofdcoach Yves Michelet miste voor dat duel nog een aantal geblesseerde spelers zoals spits Pieter Vervaet, Kjell Van Overmeire, Yannick Merckx, Thomas Vercauteren en Giovanni Feyen. Ook Jasper Kegels ontbrak vanwege zijn derde gele kaart. Vanwege de vele gekwetsten zaten een drietal jongelingen uit de beloften ploeg op de bank: Jaron Van Strijdonck, Senne De Rudder en Cedric Leonhart. In plaats van de nog gekwetste reservedoelman Ziggy De Koster zat derde doelman van SGW Sven Caluwaert op de bank.

SGW startte met aanvallende bedoelingen aan de wedstrijd maar hoofdcoach coach Yves Michelet moest na afloop toegeven dat men niet de beste wedstrijd van dit seizoen tot nog toe heeft gespeeld maar hij moest ook vaststellen dat sommige spelers last hadden van het derby gevoel. Dit was kort voor het duel in de SGW-kleedkamer ook duidelijk te merken. De thuisclub had in de eerste helft wel een voortdurend veldoverwicht met een paar open kansen maar verzuimde af te werken. Het thuisoffensief had in de 35ste minuut wel succes toen een verre inworp van Tom Van Den Bossche werd doorgekopt naar de tweede zone alwaar Jens Van Overmeire het leer achter de gepasseerde bezoekende doelman Cedric Thieleman binnentikte en SGW nam een 1-0 voorsprong ,goed voor het zelfvertrouwen. Met deze kleine voorsprong werd de rust bereikt en in de tweede helft ging SGW op hetzelfde elan verder. Als men zelf de kansen niet weet benutten, bestaat altijd de kans dat men het deksel op de neus krijgt en dit gebeurde ook, uit een schaarse tegenaanval zorgde Jarno De Maersschalck in de 85se minuut zowaar voor de gelijkmaker: 1-1. De thuisaanhang werd daar even stil van. SGW bleef in de slotfase FC Hoogeinde onder druk zetten en dat bleek succes te hebben.

In de 88ste minuut trapte Yordi Vermeulen de bal enig mooi binnen in de verste hoek en dit na een korte inworp van Tom Van Den Bossche. Dat was werkelijk een wereldgoal na een geniale ingeving van onze jonge pocketaanvaller. SGW leidde met 2-1. In de slotminuut maakte Nick Vanhaevermaet er zelfs nog 3-1 van na een doorgestoken pass van Bo De Moor. Uiteindelijk bepaalde bezoeker Frederic Merckx (een ex SGW-speler) in de toegevoegde tijd de eindstand op 3-2 in SGW’s voordeel. Het tweede tegendoelpunt was zeker vermijdbaar maar na afloop baalde niemand daarover.

In de tweede helft voerde Yves Michelet zoals gebruikelijk nog een drietal wissels door. Hij haalde de basisspelers Michael De Vet, Frederic Van Hoorde en captain Hendrik De Maeyer naar de kant . Voor hen in de plaats kwamen respectievelijk Cedric Leonhart (65ste minuut), Jaron Van Strijdonck (85ste minuut) en Senne De Rudder (90ste minuut).In dit overigens sportieve duel hield scheidsrechter Jan Van Mele de kaarten op zak.

Onder luid applaus van de thuisaanhang verlieten de spelers van SGW na de match het terrein om het feest verder voort te zetten eerst in het kleedlokaal en later in de stampvolle kantine waar het nog lang zeer druk is geweest.

Dank zij deze zege neemt SGW voorlopig alleen de derde plaats in in het tussenklassement en dit met slechts drie punten achterstand op de beide koplopers Hamme-Zogge en PD Kruibeke.

Aanstaande zondagmiddag speelt SGW wederom thuis. Het ontvangt dan om 14.30 uur één van de twee koplopers, PD Kruibeke.

De aankomende tegenstander versloeg dezelfde middag op eigen terrein KFC Eendracht Zele B met 2-1.


Supporters allen op post


Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x