22 november 2018

SGW verliest topper bij Hamme-Zogge

De spelersgroep en technische staf van SGW reisden afgelopen zondagmiddag rond de klok van 13.00 uur vanaf het verzamelpunt cq vertrekpunt “sporthal De Gavers” te Sint-Gillis-Waas vol goede moed en met een dosis zelfvertrouwen naar Hamme-Zogge om daar enkele uren later een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bewerkstelligen.

Hoofdcoach Yves Michelet kon weer beschikken over spits Pieter Vervaet, opnieuw fit na een hamstringblessure. Pieter startte de match vanop de invallersbank. Verder kon hij nog geen beroep doen op de nog altijd gekwetsten Thomas Vercauteren, Giovanni Feyen en reservedoelman Ziggy De Koster. Voorts speelde Kjel van Overmeire daags tevoren één helft mee met de beloften. De topper tussen koploper Hamme-Zogge en eerste belager SGW eindigde wel in een te groot uitgevallen 4-1 nederlaag voor SGW, gezien het wedstrijdverloop toch fel overdreven.

Op een slecht en moeilijk bespeelbaar veld was SGW zeker zestig minuten de evenknie van Hamme-Zogge. Net voor het half uur nam SGW zelfs met 0-1 de leiding via een treffer van Nick Vanhaevermaet. In de 38ste minuut zorgde uitblinker aan Hamme-Zogge-zijde Thomas De Witte met een prachtig afstandsschot vanop zeker 25 meter voor de gelijkmaker: 1-1. De SGW-verdedigers kregen daarvoor de bal niet goed weg. In de eerste helft werd er verder niet meer gescoord zodat scheidsrechter Patrick Van Der Jeugd na 45 minuten de spelers naar de kleedkamers dirigeerde.

Kort na het begin van de tweede helft kreeg SGW de kans om op voorsprong te komen maar men miste de precisie. Het spel van beide ploegen golfde op en neer hetgeen ook voor de pauze het geval was. De thuisploeg kwam in de 56ste minuut op een 2-1 voorsprong via alweer de 25-jarige Thomas De Witte die meteen zijn tweede treffer van de middag scoorde. Een verre inworp ging daaraan vooraf, deze werd verlengd tot bij Thomas De Witte die ongedekt kon binnen tikken en de bezoekende doelman Jochim Reybrouck had het nakijken. Een zeer zuur doelpunt voor onze ploeg, wetende dat in een voorgaande fase de scheidsrechter niet gezien had dat de bal een halve meter over de zijlijn was geweest in het voordeel van SGW. Twee minuten later werd het verdict voor SGW nog erger doordat Yannick Van Driessche voor 3-1 zorgde. Kort daarna kreeg Bo De Moor nog een grote kans om voor de aansluitingstreffer te zorgen maar hij besloot op doelman Bert Peelman. Zeven minuten voor het laatste fluitsignaal maakte Niels Cassiman aan alle onzekerheid een definitief einde door voor de uiteindelijke 4-1 overwinning voor de onbetwiste koploper Hamme-Zogge wist te zorgen.

Hoofdcoach Yves Michelet wisselde na de hervatting de basisspelers Jens Van Overmeire, Jasper Kegels en Frederic Van Hoorde door respectievelijk Yannick Merckx (46ste minuut), Pieter Vervaet (62ste minuut) en Flor Van Mieghem (78ste minuut).

Vier spelers van SGW liepen tegen een gele kaart aan, namelijk Jens Van Overmeire, captain Hendrik De Maeyer (voor zowel Jens als Hendrik was dit hun derde gele kaart, dus zij missen zondag het thuisduel tegen Sombeke), Nick Vanhaevermaet en doelman Jochim Reybrouck.

Door deze nederlaag is de spanning aan de kop van het tussenklassement om te snijden.

Na twaalf speeldagen leidt Hamme-Zogge florissant met 31 punten en dat zijn er zes meer dan de drie achtervolgers H.O.Kalken-B, SGW en PD Kruibeke.

Hoofdcoach Yves Michelet na afloop om commentaar gevraagd:

“Onze tegenstander van vanmiddag scoorde uit vijf doelkansen viermaal . Ze hebben een zeer sterke voorlinie met de tweemaal scorende uitblinker Thomas De Witte. Hij vormde een ware plaagstoot voor onze verdediging. Hamme-Zogge was derhalve zeer efficient. Onze spelers toonden net als voorgaande wedstrijden een enorme wedstrijdmentaliteit met veel inzet, spijtig genoeg speelden we tegen een ploeg met meer ervaring en maturiteit in de ploeg. Zij scoorden telkens op de juiste momenten,” aldus Yves Michelet die tot slot meldde dat men komende zondag in het thuisduel tegen nummer twaalf Sombeke zich als ploeg zal willen herpakken.

Ook captain Hendrik De Maeyer was het met zijn hoofdcoach eens.

“Het was een echte topper op een slecht veld tegen een technisch zeer begaafde en goed uitgebalanceerde tegenstander. Veruit de beste ploeg uit de reeks maar toch hebben we een zeer goede 60 minuten gespeeld met eigenlijk de beste kansen. Via laks uitverdedigen scoorden zij binnen enkele minuten tweemaal en dat zijn wij nooit meer boven gekomen. Ik vond het een degelijke prestatie van onze jonge knapen en weer een ervaring rijker in ons leerproces om een betere ploeg te worden. Ook goed nieuws is dat onze goalgetter Pieter Vervaet weer terug in de ploeg is na zijn blessure,, “ aldus Hendrik De Maeyer die het komende thuisduel aanstaande zondagmiddag tegen Sombeke vanaf de zijlijn moet toekijken vanwege zijn derde gele kaart en dus één wedstrijd schorsing.

Sombeke verloor dezelfde middag op eigen terrein met 1-2 van KFC Eendracht Zele B.

Het duel in het Houtvoort Stadion begint om 14.30 uur.


Supporters allen op post


Arthur Eeckhout


Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x