28 maart 2019

Topper eindigde onbeslist

De A-kern van SGW heeft zich afgelopen zondagmiddag knap weten te revancheren na eerder dit seizoen de uitwedstrijd in en tegen de huidige leider Hamme-Zogge met 4-1 te hebben verloren. Nu eindigde het duel voor een kleine tweehonderd toeschouwers in het eigen en vertrouwde Houtvoort stadion onbeslist: 1-1. Vorige week dinsdag werd Hamme-Zogge-hoofdcoach Geert Mariman ontslagen na enkele dagen eerder thuis onverwacht met 1-3 te hebben verloren van Eendracht Zele B. De nieuwe hoofdcoach Floris Van Der Straeten (hij komt van Vigor Hamme) zat in Sint-Gillis-Waas nog niet op de bank. Voor deze topper werd hij vervangen door Guy Ringoot. Op basis van het spel en de doelkansen had de formatie van SGW-hoofdcoach Yves Michelet recht op de volle winst. Voor dit duel ontbraken bij de formatie van SGW nog steeds de gekwetsten Kjell Van Overmeire, Giovanni Feyen, Thomas Vercauteren en Michael De Vet. Selectiespeler Sander Puylaert maakte daags voordien zijn opwachting bij de beloften van SGW en behoorde derhalve ook niet tot de 15-koppige selectie voor het thuisduel tegen de koploper terwijl spits Pieter Vervaet ontbrak vanwege schorsing (derde gele kaart).

Direct nadat scheidsrechter Denny De Backer de wedstrijd op gang had gefloten nam de thuisclub meteen het heft in handen met captain Hendrik De Maeyer als aanspeelpunt, diep in de punt, met daar omheen Nick Vanhaevermaet als lopende speler. In de eerste helft waren er doelkansen via onder meer de bedrijvige Hendrik De Maeyer, Nick Vanhaevermaet en Yordi Vermeulen maar telkens stond de bezoekende doelman Bert Peelman goed opgesteld om zodoende tegentreffers voor zijn team te voorkomen. Hamme-Zogge bood evenwel weinig weerwerk, speelde voortdurend de lange bal richting Niels Cassiman maar echter zonder doelgevaar. Op een corner konden de bezoekers wel bijna scoren maar Jasper Kegels kon de bal verwerken voor de doellijn zodat de rust aanbrak met een dubbelblanke (0-0) stand. 

Na de rust eenzelfde spelbeeld als voor de rust. Hendrik De Maeyer kwam plots alleen voor de Hamme-Zogge-doelman maar met zijn rechter besloot hij naast. De match brak pas echt open na het openingsdoelpunt van Yordi Vermeulen in de 66ste minuut. Met een magistraal schot zette hij SGW op een 1-0 voorsprong. Nauwelijks 30 seconden later stond het alweer gelijk (1-1). Na een niet goed onderschepte bal in de thuisverdediging kon bezoeker Yasin Baris de bal in de verste hoek achter de geklopte SGW-doelman Jochim Reybrouck binnentrappen. Na die onverwachte tegentreffer golfde het spel op en neer. Hamme-Zogge zette er nog een spits bij zonder in de resterende speeltijd nog echter gevaarlijk te worden voor het doel van SGW. In de voorlaatste minuut kreeg invaller Jaron Van Strijdonck nog een dot van een kans om er nog 2-1 van te kunnen maken maar hij trapte de bal nipt over. De bezoekers claimden nadien nog wel een strafschop voor een aangeschoten bal maar de zeer goed leidende referee trapte daar niet in. De leidsman floot na negentig minuten dit sportieve duel af en met die 1-1 eindstand mochten beide teams tevreden zijn.

SGW-hoofdcoach Yves Michelet wisselde na de hervatting zijn basisspelers Bo De Moor en Jasper Kegels door respectievelijk Jaron Van Strijdonck (55ste minuut) en Cedric Leonhart (73ste minuut). We hebben een open wedstrijd gezien tussen twee ploegen die wilden voetballen en de grote winnaars waren ongetwijfeld de vele supporters die getuige waren van een topmatch onder ideale weersomstandigheden. Met nog drie duels voor de boeg staat SGW op een derde plaats en is nog steeds in de race voor een einderonde ticket.

Zondagmiddag aanstaande moet men op verplaatsing naar Sombeke, de nummer elf in de tussenrangschikking. In de heenronde verloor men op eigen terrein met 1-2 van datzelfde Sombeke. Sombeke leverde dezelfde namiddag een knappe prestatie door de uitwedstrijd bij en tegen runner up Eendracht Zele B met ruime 1-4 eindcijfers te winnen.

De mannen van Yves Michelet kunnen derhalve zondag vol aan de bak.

Het duel begint om 15.00 uur.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x