Totale offday A-kern SGW

Door de vele regenval in de vroege ochtend was het zondagmiddag jl. in het kille en knusse Houtvoort stadion voor beide ploegen aanpassen aan de andere wedstrijdomstandigheden. Desondanks de vele neerslag lag het hoofdveld er toch nog zeer goed bij, met dank aan onze terreinverantwoordelijken, Eddy en Franckie.


Bij de thuisploeg stond voor het laatst interim-hoofdtrainer Stefan De Wolf voor de dug-out. Komende week is de huidige hoofcoach Yves Michelet weer terug van vakantie en zal hij het roer opnieuw overnemen van Stefan.

Net als vorige week waren er opnieuw een paar afwezigen bij de thuisploeg. In het hart van de verdediging haakte, na de geblesseerde Giovanni Feyen, nu ook Kjell van Overmeire af met een lichte blessure. Tevens kon er geen beroep gedaan worden op de nog van griep herstellende spits Nick Van Haevermaet

SGW speelde zijn minste wedstrijd tot nog toe en verloor voor het eerst deze competitie met 1-2 van Rupelmonde waardoor het de koppositie voorlopig moet afstaan aan de ongeslagen alleen-leider Sp.Waasmunster dat zaterdagavond op eigen terrein met 3-0 afrekende met Hoogeinde.

In de eerste helft viel er langs beide kanten te weinig te beleven. De beste kans was er voor Bo De Moor. Na een snelle tegenaanval leverde Yordi Vermeulen een gemeten voorzet af aan de eerste paal maar Bo beroerde de bal net te weinig om hem de juiste richting te kunnen geven. Deze had er echt wel in gemogen. Geen doelpunten halfweg en dus rusten met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft zat er wat meer beweging en animo in met toch een paar kansen langs beide kanten. Toch leek de wedstrijd af te stevenen op een scoreloos gelijkspel.

Het venijn zat hem echter in het slotkwartier van de wedstrijd.

Onze spelers werden op 5 minuten tijd koud gepakt op 2 corners. In de 77ste minuut kopte Thomas Vercauteren ongelukkig in eigen doel (0-1) en in de 82ste minuut werd het nog erger voor de thuisclub toen keeper Jochim Reybroeck onder opnieuw een corner onderdoor ging en bezoeker Pieter-Jan Criel maar voor het binnenkoppen had (0-2).

In een waar slotoffensief kwam de thuisploeg niet verder dan de aansluitingstreffer in de 90ste minuut (1-2) van Thomas Vercauteren na een afgeweerde vrijschop van Hendrik De Maeyer.

In het elftal van SGW werden in de tweede helft nog een drietal wissels doorgevoerd.

Zo moesten de basisspelers Jasper Kegels, Jens Van Overmeire en Yannick Merckx het veld verlaten en werden vervangen door respectievelijk Arno Nachtegael (60ste minuut), Flor Van Mieghem (72ste minuut) en Jens Van De Vijvere (82ste minuut).

Zondagmiddag aanstaande (aanvang 15.00 uur) gaat men op verplaatsing naar Sinaai B dat op de vierde speeldag fors onderuit ging bij Eendracht Zele B (7-0).

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x