3 december 2019

Totale offday beloften ploeg SGW op het veld van Sint-Pauwels

De beloften ploeg van SGW maakte afgelopen vrijdagavond de moeilijke verplaatsing naar gebuur Sint-Pauwels om aldaar de huidige nummer twee uit het voorlopige tussenklassement partij te geven. SGW was slechts met een selectie van dertien spelers afgereisd naar Sint-Pauwels. Zo ontbraken onder andere om uiteenlopende redenen doelman Robbe Geerts, Thomas Vercauteren, Flor Van Mieghem, Sander Puylaert en Yannick Schins. Na een 2-1 achterstand bij de rust eindigde het duel in een 3-2 nederlaag voor de ploeg van SGW-hoofdcoach Jonas Van Broeck. De tegentreffers van SGW kwamen allemaal voort uit persoonlijke fouten.

Wel begon de ploeg uit Sint-Gillis-Waas goed aan de match want reeds na amper tien minuten spelen maakte Kjell Van Overmeire er 0-1 van voor SGW. Nog voor halverwege de eerste speelhelft werd deze voorsprong omgebogen naar een 2-1 achterstand dank zij treffers van respectievelijk Yannick Van Eetvelde en Bram Borghuis. Met deze stand werd tevens ook de rust bereikt.

De tweede helft was nog maar amper op gang gefloten door scheidsrechter Khalil Afasi of thuisspeler Dries Benali zorgde voor een 3-1 tussenstand waarna Cedric Leonhart uit een schitterend genomen vrije trap in de 64ste minuut de achterstand voor SGW terugbracht tot 3-2. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord zodat de thuisploeg ietwat gelukkig met 3-2 wist te zegevieren. Met wat meer precisie in het spel van de bezoekers had er ongetwijfeld meer ingezeten dan deze nipte nederlaag.

De leidsman moest in dat duel twee gele kaarten uit delen voor Wie De Bo van de thuisploeg en doelman Jochim Reybroeck, hij keepte overigens een voortreffelijke partij want aan de tegendoelpunten had hij geen schuld, van SGW.

De beloften ploeg van SGW kan zich weliswaar komende zaterdagmiddag (aanvang 14.30 uur) revancheren dat deze nederlaag op een missing berustte door op eigen terrein de strijd aan te binden met streekgenoot Meerdonk en deze winnend af te sluiten.

De uitslagen uit de reeks van de andere wedstrijden van het afgelopen weekeinde waren:

White Boys – FC Moerbeke A 1-3, FC Sint-Niklaas – FC Bosdam Beveren 1-3, PD Kruibeke – FC Hoogeinde 4-4, FC Eksaarde A – FC Gerda Sint-Niklaas 1-2, Meerdonk – Rupelmonde 2-1 en Kallo – Eendracht Verrebroek 6-0.

De kop van het voorlopige tussenklassement ziet er vervolgens als volgt uit:

1 FC Moerbeke A 10-27, 2 FC Gerda Sint-Niklaas 11-25 (beter doelsaldo), 3 Sint-Pauwels 11-25, 4 FC Bosdam Beveren 11-24 en 5 SGW 11-21.


Arthur Eeckhout


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x