04 november 2018

Totale offday beloften ploeg van SGW

De korte verplaatsing naar het in dezelfde gemeente gelegen sportterrein van FC Hoogeinde leverde voor de beloften ploeg van SGW, gecoached en ondersteund door het duo Jonas Van Broeck en Vincent Deckers niet het gewenste resultaat op wat men op voorhand van verwacht had.

Na een 1-1 tussenstand bij de rust eindigde dit burentreffen in een 4-1 nederlaag voor SGW, zei het wel wat geflatteerd. De meeste spelers van SGW maakten deze korte verplaatsing, bij wijze van uitzondering, per fiets. Bij SGW stond de 36-jarige en derde doelman van de Club, Sven Caluwaert in het doel. Hij verving de nog altijd gekwetste doelman Ziggy De Koster die onlangs op training zijn vinger brak en nog voor enkele weken is uitgeschakeld. Sven Caluwaert keepte in zijn eerste optreden een goede wedstrijd en hij is dit seizoen pas aangesloten bij de club als derde doelman om te zeggen dat hij als stand bij dient indien één van de andere twee keepers geblesseerd raken.

Het burenduel op het scherp van de snede werd door een redelijke publieke belangstelling bijgewoond. Het thuisspelende FC Hoogeinde begon sterk aan de partij en nam reeds na amper tien minuten spelen in de eerste helft de leiding door Omar Aboulaoula Mediavilla. Kort voor het half uur had SGW de kans om langs zij te komen, ware het niet dat Roan Vlassenrood de terecht door scheidsrechter Franky Herremans toegekende strafschop in twee tijden miste. Aanleiding tot die strafschop was het feit dat Jaron Van Strijdonck in het strafschopgebied onreglementair werd weggeduwd door een thuisspelende verdediger. Nauwelijks drie minuten later maakte Jaron Van Strijdonck uit een onmogelijke hoek gelijk en verder werd er in het verloop van die eerste helft niet meer gescoord en bleef het na 45 minuten 1-1.

Na de rust wilde SGW het tempo wat op voeren maar de tegenstoten van FC Hoogeinde waren bij ten en wijle levensgevaarlijk voor het doel van Sven Caluwaert. In de laatste tien minuten scoorde de thuisclub nog drie maal, een ware afstraffing voor SGW. Dank zij treffers van tweemaal Senat Husein en Willem-Jan Van Dommelen won FC Hoogeinde met 4-1. In een af en toe bewogen tweede helft moesten de beide coachen Jonas Van Broeck en Vincent Deckers wegens beiden voor commentaar op de leiding achter de omheining plaats nemen.

Komende zaterdag gaat de beloften ploeg van SGW wederom op verplaatsing. Ditmaal is men te gast bij PD Kruibeke A dat dezelfde middag ook verloor, met 2-3 tegen Daknam A.

Dat duel begint om 14.30 uur.


Supporters allen op post


Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x