10 september 2018

Tweede competitiezege A-kern SGW een feit

Zonder de nog altijd geblesseerde doelman Ziggy De Coster en de net gehuwde Jasper Kegels behaalde de A-kern van SGW afgelopen zondagmiddag in een goed gevuld Houtvoort stadion te Sint-Gillis-Waas een knappe en uitermate dik verdiende 4-2 overwinning op het hoog aangeschreven KFC Hoger Op Kalken B en dit na een 2-2 ruststand. Het was tevens de tweede zege op rij, na een week geleden met 1-2 gewonnen te hebben bij FC Overmere.

Bij SGW ontbrak op de bank de wegens verlof afwezige hoofdtrainer Yves Michelet maar zijn vervangers Vincent Deckers, Stefan De Wolf en Jonas van Broeck  leverden met zijn allen een knap staaltje vakmanschap af waar menig trainer jaloers op zou mogen zijn. SGW  timmert weer aan de weg, getuige de vele supporters, sympathisanten, spelers en een overgroot gedeelte van de B-kern, die het veld omzoomden.

Het wedstrijdbegin was voor de bezoekers. De tegenstander begon heel scherp aan de wedstrijd met hoge druk. SGW had het daar niet gemakkelijk mee maar wie anders dan spits Pieter Vervaet die er voor zorgde dat SGW na goed zes minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam.
Met twee mooie tegendoelpunten van Ward Vandenberghe (12e minuut) en Glenn Van Malderen (20ste minuut) waren de rollen halverwege de eerste helft omgedraaid: 1-2.Maar nog voor het half uur zorgde Bo De Moor er voor dat SGW met een 2-2 tussenstand kan gaan rusten. Na deze gelijkmaker van Bo De Moor wist de thuisclub het evenwicht weer te herstellen en de match terug in handen te nemen.

Na de hervatting was de druk van HO Kalken B veel minder groot, het warme weer had weliswaar veel energie gevraagd van de spelers. SGW bleek de meest frisse ploeg te zijn en kreeg dan ook de beste kansen. Onze doelman Jochim Reybrouck moest toch nog twee schitterende reddingen verrichten om de stand gelijk te kunnen houden. In de 78ste minuut viel dan de verlossende 3-2 voorsprong na goed samenspel tussen invaller Nick Vanhaevermaet en Jens Van Overmeire door deze laatste achter de bezoekende doelman Nicolas Van Driessche gewerkt. In de slot minuut werd het zelfs nog 4-2 voor SGW, meteen ook de eindstand, dank zij een own-goal van tegenstrever Glenn Van Malderen.

Bij de rust werd Arno Nachtegael vervangen door Nick Van Haevermaet en in minuut 86 loste Sander Puylaert de moegestreden Pieter Vervaet af.

Kortom een fantastische prestatie van iedereen die de club een warm hart toebrengt.
Niet alleen de spelers zorgden voor een geweldige sfeer maar ook de vele mensen, supporters naast en rondom het terrein die de match bijwoonden.
Dit hebben ze de laatste jaren bij SGW niet meer meegemaakt, zo’n gezellige sfeer en ambiance.
Na de match zorgde DJ Stefan Edwards in de stampvolle SGW-kantine voor de nodige ambiance en dit onder het genot van een hapje en een drankje.
Afsluitend kan men gerust stellen dat SGW weer springlevend is. Iedereen was na afloop vol lof over alle mensen van het nieuwe bestuur die de club weer nieuw leven hebben ingeblazen.
Zo’n evenement is absoluut voor herhaling vatbaar.

Aanstaande zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) moet men op verplaatsing naar mede koploper Eendracht Verrebroek die ook na twee duels nog ongeslagen is. Het belooft ook daar een aantrekkelijk duel te zullen gaan worden met twee offensief ingestelde formaties.

Supporters allen op post.

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x