04 mei 2019

Uitschakeling eindronde is een bittere pil

De A-kern van SGW kan al meteen de felbegeerde promotie naar derde provinciale op zijn buik schrijven. Deze constatering staat vast na de teleurstellende 1-2 thuisnederlaag in de eerste wedstrijd van de eindronde tegen VCE Huise-Ouwegem. Deze club eindigde dit seizoen op een fraaie tweede plaats in hun reeks.

De formatie van SGW-hoofdcoach Yves Michelet moest het voor dat duel stellen zonder de langdurig gekwetsten Giovanni Feyen, Kjell Van Overmeire en Thomas Vercauteren terwijl spits Pieter Vervaet vanop de bank startte omdat hij niet 100% fit was.

Na ruim een kwartier spelen in de eerste helft wees scheidsrechter Ahmed Allaf naar de penaltystip na een aangeschoten handspel van Yordi Vermeulen. Dit was toch wel een dubieuze beslissing van de man in het zwart en een zware domper voor de SGW-formatie. Dries Desmijter van de bezoekers zette zich achter de bal en vanaf elf meter klopte hij thuisdoelman Jochim Reybrouck. Zo kwam VCE Huise-Ouwegem goedkoop aan die gevleide 0-1 voorsprong. Nauwelijks drie minuten later verdubbelde de bezoekers die voorsprong tot 0-2 dankzij een treffer van Aaron Clauwaert. Een ongelukkige botsing achterin de thuisverdediging lag aan de basis van die tweede tegentreffer. Diep in de eerste helft bracht Bo De Moor de spanning terug in de wedstrijd door namens SGW tegen te scoren: 1-2. Met die 1-2 tussenstand brak tevens de rust aan.

SGW speelde na de hervatting bijna constant op de helft van de tegenstander. In de slotfase vonden zowel Pieter Vervaet als Tom Van Den Bossche een alerte doelman van VCE Huise Ouwegem, Jarne Van Nieuwenhuyze op hun weg maar doelpunten bleven uit. In die tussenstand kwam geen verandering meer zodat SGW een nipte 1-2 nederlaag leed tegen een ploeg die ook niet groots speelde.

Bij SGW werden na de pauze de basisspelers Jasper Kegels, Tim Mennes en Bo De Moor vervangen door respectievelijk Pieter Vervaet (66ste minuut), Frederic Van Hoorde (77ste minuut) en Cedric Leonhart (77ste minuut). Voor de thuisclub is het nu zaak om na dit slopende seizoen een aantal weken rust te nemen en zich dan weer op te laden voor het komend seizoen, helaas weer in vierde provinciale. Dat zal dan moeten gebeuren zonder de afscheidnemende spelers Hendrik De Maeyer, Tom Van Den Bossche en Yannick Merckx. Voor dit drietal eindigde het seizoen met een valse noot.

De technische staf van SGW blijft het komend seizoen zo goed als intact, alleen T2 wordt Tom Van Den Bossche die in de plaats komt van de gestopte Vincent Deckers. Captain Hendrik De Maeyer zal Stefan De Wolf, Raoul De Roeck en Kristof Lardenoit ondersteunen bij de sportieve cel.

Rest mij nog eenieder een plezierige vakantie toe te wensen en komend seizoen kunt U weer van mijn wekelijkse verslagen op de site genieten van zowel de wedstrijden van de A-kern als die van de beloften (B-kern).

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x