4 september 2019

Valse competitiestart beloften ploeg SGW

De beloften ploeg van SGW speelde afgelopen zaterdagmiddag voor eigen publiek tegen Bosdam Beveren. Het was meteen de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie, welke met 1-4 verloren ging na bij de rust met 0-1 te hebben achtergestaan. 

Het leek wel dat de thuisspelers meer last hadden van de hitte dan de tegenstander uit Beveren. Als men zelf niet scoort, krijgt men meestal het deksel op de neus en dit scenario was in deze match van toepassing op de ploeg uit Sint-Gillis-Waas. In de negentiende minuut van de eerste helft kopte Robbe Pauwels fraai de 0-1 binnen achter de geklopte thuisdoelman Jan Vertenten. Korte tijd later zorgde wel thuisspeler Brent Beck voor de gelijkmaker maar dat doelpunt werd door arbiter Franky Herremans al dan niet terecht vanwege een luchtje buitenspel afgekeurd. In de 60ste minuut belandde een van richting verandert schot van Anton De Maeyer in het verlaten doel en thuisdoelman Jan Vertenten was voor de tweede keer verslagen. Met een 0-2 achterstand moesten de laatste dertig minuten van het duel worden uitgespeeld. Even later bracht Thibault Tack namens SGW de spanning terug in de wedstrijd (1-2). Dank zij nog twee treffers in het laatste kwartier van wederom Robbe Pauwels en Stijn De Wilde wisten de bezoekers uiteindelijk dat duel met zware en overtrokken eindcijfers van 1-4 te winnen.

Scheidsrechter Franky Herremans gaf in dit overigens fair gespeelde wedstrijd twee gele kaarten aan spelers van SGW, te weten Brent Beck en Yannick Schins. Aanstaande vrijdagavond moeten de beloften van SGW op bezoek bij FC Sint-Niklaas , dat dezelfde namiddag de uitwedstrijd bij KOFC Rupelmonde met maar liefst 1-7 wist te winnen. Geen gemakkelijke opgave.

De andere uitslagen van de eerste speeldag uit deze reeks waren:

Eksaarde A – PD Kruibeke B 3-3, Eendracht Verrebroek - VK White Boys SN 0-3, FC Hoogeinde – WS Meerdonk 1-3 en FC Gerda WSN – Sint-Pauwels 2-5.


Arthur EeckhoutSchrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x