13 december 2018

Verdiende thuiszege A-kern SGW

De A-kern van SGW heeft afgelopen zondagmiddag in het eigen vertrouwde Houtvoort stadion een verdiende 4-1 overwinning behaald op Herleving Red Star Haasdonk B, een jonge ploeg die overigens vrank en vrij voetbalden. Bij de rust was de stand nog in evenwicht: 1-1

Hoofdcoach Yves Michelet kon voor dat duel nog niet beschikken over de nog altijd gekwetsten Thomas Vercauteren, Kjell Van Overmeire, Giovanni Feyen, Michael De Vet en reservedoelman Ziggy De Koster.

De eerste twintig minuten van de match speelde de thuisclub zeer sterk met vlotte combinaties en een paar doelkansen waaruit SGW binnen het kwartier op een 1-0 voorsprong kwam. Captain Hendrik De Maeyer - weer terug in de basis na een week schorsing - speelde vervolgens Bo De Moor vrij op de flank en de behendige De Moor gaf op zijn beurt een gemeten voorzet aan Jordy Vermeulen die, zoals een spits betaamt, knap de bal binnentikte achter de geslagen bezoekende doelman Miguel Pfaff. De thuisclub op rozen zou je zeggen maar helaas niet voor lang want zes minuten na die voorsprong kwamen de bezoekers tegen de veldverhouding langszij via een treffer van Fenno Van Gerven. Een vaststaand feit de laatste weken is weliswaar dat men na een vroeg verkregen voorsprong wat slordiger begint te spelen, de tegenstander terug in de wedstrijd brengt met als gevolg dat dat funest is en meestal tot een tegendoelpunt leidt. In het resterende gedeelte van de eerste helft werd er niet meer gescoord zodat de goed leidende scheidsrechter Paul Boonen na 45 minuten voor het rustsignaal kon fluiten.

Bij het begin van de tweede helft herschikte de thuis-hoofdcoach Yves Michelet de nodige posities om wat meer druk naar voren te kunnen geven en zodoende de tegenstander meer vast te kunnen zetten. De bezoekers uit Haasdonk speelden op dat moment tegen de wind in. De tegenstander kwam er moeilijk uit wat resulteerde in een aantal doelkansen en uiteindelijk in doelpunten. Een mooi afstandsschot van Yordi Vermeulen belandde eerst nog tegen de bezoekende paal. Net voor het uur mocht Pieter Vervaet een hoekschop nemen met als gevolg dat het leer rechtstreeks in de verste hoek binnenviel , achter doelman Pfaff en de thuisclub kwam zodoende op een 2-1 voorsprong. Bo De Moor, ook hij is altijd goed voor een treffer, maakte er tien minuten voor het eindsignaal er 3-1 van. Een mooie opgezette actie van Pieter Vervaet en Nick Vanhaevermaet ging daaraan vooraf en De Moor rondde die doelpoging doeltreffend af. Vlak voor tijd bepaalde captain Hendrik De Maeyer met een afstandsschot de eindstand uiteindelijk nog op 4-1 voor SGW. Yves Michelet gunde in de laatste tien minuten nog een drietal wisselspelers nog enkele speelminuten. De basisspelers Yannick Merckx, Bo De Moor en Pieter Vervaet werden rust gegund. Voor hen in het veld kwamen respectievelijk Jens Van Overmeire (81ste minuut), Jasper Kegels (83ste minuut) en Jaron Van Strijdonck (89ste minuut).

Na vijftien speeldagen staat SGW op de vierde plaats met 31 punten en dat zijn er zeven minder dan alleenleider Hamme-Zogge. Op een gedeelde tweede plaats staan HO Kalken B en Rupelmonde met elk 32 punten met dien verstande dat het doelsaldo van HO Kalken B beduidend beter is dan dat van Rupelmonde (53-20 tegen 37-13 voor hun tegenstrever).

Aanstaande zondagmiddag (aanvang 14.30 uur) speelt SGW voor de tweede opeenvolgende keer op eigen terrein hetgeen meteen ook de laatste wedstrijd is voor de korte winterstop. De nummer vijf uit het tussenklassement – Overmere - komt dan op bezoek in het Houtvoort stadion. Het verschil in punten tussen deze twee ploegen is momenteel drie in het voordeel van SGW. De komende tegenstander verloor dezelfde middag het uitduel tegen KFC Eendracht Zele B met 2-1. Nu is het voor SGW dus zaak om dat duel van meet af aan goed aan te pakken, de tegenstander onder druk te zetten en dan komen de doelpunten van zelf.

“We mogen terugblikken op een mooie eerste ronde met thans 31 punten en met zijn allen moeten we op deze manier verder blijven werken. Iedereen zet zich voor de volle honderd procent in. Als de spelers met dezelfde instelling de terugronde ingaan, dan moet er ook resultaat te behalen zijn met uiteindelijk een hoge klassering aan het eind van de rit”, aldus Yves Michelet na afloop van de laatste thuis overwinning.


Supporters zondag allen op post


Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x