20 maart 2019

Verdiende uitzege A-kern SGW

De A-kern van SGW heeft afgelopen zondag de moeilijke verplaatsing moeten maken naar Kruibeke om aldaar en dit op een moeilijk en zwaar bespeelbaar veld aan te treden tegen een sterke en geduchte tegenstander PD Kruibeke. Een rechtstreekse concurrent voor de eindronde tickets. Met fris en aantrekkelijk voetbal, ondanks de slechte staat van het veld, wist de formatie van hoofdcoach Yves Michelet dit treffen volkomen verdiend met 3-5 te winnen na bij de rust reeds met 2-3 te hebben voorgestaan. SGW moest het doen zonder captain Hendrik De Maeyer (last van een overbelaste knie) en Frederic Van Hoorde (stage voor school). Dat alles had als consequentie dat Tom Van Den Bossche de captain werd. Voorts kon de sympathieke hoofdcoach Yves Michelet nog altijd geen beroep doen op de langdurig gekwetsten Kjell Van Overmeire, Giovanni Feyen en Thomas Vercauteren.

De bezoekers uit Sint-Gillis-Waas gingen voortvarend en aanvallend van start. Toch moest men in de openingsfase van het duel achterin goed opletten op de counters van de thuisploeg. Dit onder aanvoering van hun topschutter Yves Vermeulen. Even voor half weg in de eerste helft nam SGW met 0-1 een verdiende voorsprong via Bo De Moor die vanop links de bal knap binnentrapte over thuisdoelman Stefan De Ryck en het leer belandde in de verste hoek .SGW heeft niet lang van die voorsprong kunnen profiteren want nauwelijks een minuut later scoorde Steven Verdoorent namens PD Kruibeke de gelijkmaker en dit vanwege slecht ontzetten in de eigen zestien. Na deze onverwachte tegentreffer nam SGW weer het heft in handen en dat resulteerde in de 25ste minuut in een doelpunt. Nick Vanhaevermaet was verantwoordelijk voor die treffer en dit na wederom een mooi getrapte hoekschop van specialist Yordi Vermeulen: 1-2. Een snelle actie tussen Yordi Vermeulen en Jens Van Overmeire die de bal voor brengt in de eerste zone waar verdediger Cjhristoph De Roeck van PD Kruibeke stond die vervolgens de bal in eigen doel werkte en zo kwam SGW op een ruimere 1-3 voorsprong. Lang kon de SGW-aanhang niet juichen want nauwelijks vijf minuten na de 1-3 stond het 2-3 via een treffer van hun topschutter Yves Vermeulen die in de rebound de bal knap binnen werkte achter SGW-doelman Jochim Reybrouck die geen verweer had op dit mooie afstandsschot.

In het begin van de tweede helft zette Nick Vanhaevermaet een mooie aanval op en legde de bal mooi klaar voor spits Pieter Vervaet maar hij miste jammerlijk. Kort hierop kwam SGW goed weg na een knap afstandsschot van thuisspeler en invaller Xavier Lyssens maar de bal spatte gelukkig voor SGW tegen de dwarsligger. Dat was het sein voor SGW om het tempo op te voeren waardoor PD Kruibeke nog moeilijk kon uitkomen. In de 73ste minuut kon SGW toch de voorsprong uitbouwen tot 2-4 dankzij wederom een treffer van Nick Vanhaevermaet (zijn tweede van de middag) op voorzet van Jasper Kegels. De thuisploeg begon in het laatste kwartier agressiever te spelen en dat resulteerde in de 78ste minuut in een rechtstreekse rode kaart voor invaller Lars Claessens met dien verstande dat PD Kruibeke het voor de laatste tien minuten met een speler minder moest doen. Vijf minuten voor affluiten zorgde Yordi Vermeulen voor 2-5 na een mooie actie van invaller en beloftenspeler Jaron Van Strijdonck. Het SGW-feestje was daarmede compleet. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luc Vennens kon thuisspeler Steven Verdoorent nog tegenscoren tot 3-5 maar daar bleef het bij. Hoofdcoach Yves Michelet wisselde in de slotfase van het duel nog zijn basisspelers Pieter Vervaet en Jasper Kegels door respectievelijk Jaron Van Strijdonck (76ste minuut) en Sander Puylaert (83ste minuut) Een verdiende overwinning en collectief een zeer sterke prestatie met twee absolute uitblinkers in de SGW-ploeg, te weten Tom Van Den Bossche en Nick Vanhaevermaet die beiden heersten op het middenveld.

Met nog vier competitie duels voor de boeg staat SGW op een derde plaats met een achterstand van acht punten op de enige koploper Hamme-Zogge, de eerstvolgende tegenstander.

Dat zelfde Hamme-Zogge verloor dezelfde zondagmiddag op eigen terrein vrij verrassend met 1-3 van runner up Eendracht Zele B.

Het top treffen van zondagmiddag aanstaande in het eigen Houtvoort stadion tussen de nummer één (Hamme-Zogge) en de nummer drie (SGW) begint om 15.00 uur.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x