3 november 2019

Verdiende zege beloften ploeg

De beloften ploeg van SGW heeft afgelopen zaterdagmiddag op eigen terrein onder moeilijke weersomstandigheden - er stond een harde wind strak over het veld waardoor goed voetbal niet goed mogelijk was - een verdiende 3-1 overwinning geboekt tegen FC Eksaarde  dat een week geleden op eigen terrein een monsterscore van 10-0 behaalde op hekkensluiter Rupelmonde.

Onze beloften waren vorige week vrij en verloren het laatste thuisduel op 19 oktober jl. met 0-4 van FC Gerda Sint-Niklaas. Het duel werd zaterdag iets over 14.30 uur op gang gefloten door de op het allerlaatste moment door de technische staf van de thuisclub nog op moeten roepen gelegenheidsscheidsrechter Marc Beniers. Het eerste half uur van de match golfde het spel over en weer met kansen voor beide partijen. De doelpunten vielen echter pas in het laatste kwartier van de eerste helft. Flor Van Mieghem zette SGW op een 1-0 voorsprong waarna Kjell Van Overmeire deze voorsprong kort daarop verdubbelde tot 2-0. Dank zij een treffer van bezoeker Stef Van Audenaerde werd de rust bereikt met een 2-1 tussenstand nog in het voordeel van de thuisploeg.

In het team van hoofdcoach Jonas Van Broeck maakte in de eerste helft Jasper Kegels, normaliter een  speler van de A-kern, zijn opwachting na blessureleed. Hij kweet zich verdienstelijk van zijn taak. In de rust werd hij vervangen.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Kjell Van Overmeire maakte zijn tweede doelpunt en SGW leidde daardoor comfortabel met 3-1. De bezoekers uit Eksaarde waren in het restant van de match niet meer bij machte om nog wat aan die stand te veranderen zodat de goed leidende scheidsrechter Marc Beniers na negentig minuten spelen het duel kon affluiten met een 3-1 eindzege voor de thuisploeg. De grote man bij de thuisclub was ongetwijfeld verdediger Thomas Vercauteren want hij speelde een foutloze match alhoewel ik ook zijn andere medespelers niet mag vergeten. SGW speelde één van zijn beste thuismatchen van dit nog prille seizoen.

Door die zege blijft men in de subtop van het tussenklassement goed meedraaien. Koploper is thans FC Gerda Sint-Niklaas met op de tweede plaats gevolgd door FC Moerbeke A. Echter de tussenstand heeft een vertekend beeld want niet alle ploegen hebben het zelfde aantal wedstrijden gespeeld. FC Moerbeke A is echter nog ongeslagen en staat er het beste voor, 21 punten uit slechts zeven gespeelde wedstrijden. De top vijf ziet er momenteel als volgt uit: 1 FC Gerda Sint-Niklaas 10-22, 2 FC Moerbeke A 7-21, 3 Sint-Pauwels 8-19, 4 FC Bosdam Beveren 9-18 en 5 SGW 8-15.

De andere uitslagen uit die reeks van het afgelopen weekeinde zijn:

FC Bosdam Beveren – Meerdonk 5-0, FC Sint-Niklaas – Sint Pauwels 0-3, FC Moerbeke A – Kallo 2-1, Rupelmonde – PD Kruibeke B 1-2 en FC Hoogeinde – FC Gerda Sint-Niklaas 0-5.

De eerstvolgende match voor onze beloften staat reeds gepland voor komende vrijdagavond. Men speelt dan om 20.00 uur op verplaatsing bij en tegen PD Kruibeke B.

 

Arthur Eeckhout


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x