16 februari 2020

Wedstrijd beloften ploeg SGW afgelast vanwege thuisforfait van FC Gerda

De beloften ploeg van SGW moest normaliter afgelopen vrijdagavond afreizen naar St.-Niklaas om aldaar hun collega’s van FC Gerda partij te kunnen geven. Op het allerlaatste moment werd deze wedstrijd door de voetbalbond afgeblazen vanwege het forfait van FC Gerda waardoor de jonge beloften ploeg van SGW-hoofdcoach Jonas Van Broeck deze wedstrijd reglementair met 0-5 forfaitcijfers heeft gewonnen.

De andere uitslagen van het afgelopen weekeinde uit die reeks waren:

PD Kruibeke – FC St.-Niklaas 4-1, Sint-Pauwels – White Boys uitgesteld, FC Eksaarde A – FC Moerbeke A 1-0, Kallo – FC Bosdam Beveren 5-2 en FC Hoogeinde – Eendracht Verrebroek 5-0 (forfait).

De top vijf van het voorlopig tussenklassement ziet er na de gespeelde wedstrijden van het voorbije weekeinde als volgt uit:

1 FC Moerbeke A 19-48, 2 FC Bosdam Beveren 20-42, 3 FC Eksaarde A 21-41, 4 SGW 20-39 en 5 FC Gerda Waasland St.-Niklaas 20-38.

De A-kern van SGW stelde afgelopen zondagmiddag zwaar teleur door de uitwedstrijd in Lokeren tegen concurrent FC Daknam met ruime 4-1 eindcijfers te verliezen en dit na een 1-1 gelijke stand bij de rust. Voor de enige SGW-treffer zorgde ditmaal Frederic Van Hoorde. Voor FC Daknam waren Jochem Blancquaert (3x) en Francesco Schatteman (1x) trefzeker.

FC Hoogeinde, dorpsgenoot van SGW, leed dezelfde middag op eigen terrein een nipte 1-2 nederlaag tegen FC Bosdam Beveren. Het winnende Bosdam-doelpunt werd in de 92ste minuut gescoord. Dit was jammer voor de thuisploeg. De thuisclub opende in het begin van de eerste helft nog wel de score met 1-0 dank zij een treffer van aanvoerder Jarno De Maesschalck. Nog voor de rust kwamen de bezoekers langs zij. Bij FC Hoogeinde keepte reserve doelman Bram Schamphelaere en zat eerste doelman Cedric Thieleman op de reservebank. FC Hoogeinde komt op 15 maart aanstaande op bezoek in het Houtvoort stadion om daar dan de A-ploeg van SGW partij te komen geven.


Arthur Eeckhout


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x