28 november 2018

Zure thuisnederlaag A-kern SGW

De A-kern van SGW leed afgelopen zondagmiddag in het eigen en vertrouwde Houtvoort stadion een zure 1-2 nederlaag tegen het bescheiden geklasseerde Sombeke. Een nederlaag die pas in blessuretijd tot stand is gekomen.

Na de 4-1 nederlaag van een week geleden in en tegen koploper Hamme-Zogge (4-1) was dit de tweede achtereenvolgende nederlaag.

Hoofdcoach Yves Michelet had voor de confrontatie met Sombeke niet de beschikking over de geelgeschorsten captain Hendrik De Maeyer en Jens Van Overmeire.

Verder ontbraken vooralsnog de langdurig gekwetsten Giovanni Feyen, Thomas Vercauteren, Michael De Vet en reservedoelman Ziggy De Koster. Ook Kjell Van Overmeire is opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn knie, opgelopen afgelopen zaterdag bij de beloften. Yannick Merckx daarentegen ontbrak wegens vakantie.

Vanuit de beloften kwam in de basis elf Cedric Leonhart die de plaats innam van Jens Van Overmeire terwijl Pieter Vervaet de positie overnam van Hendrik De Maeyer.

De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten door scheidsrechter Eli Van Kerckhoven of SGW kwam al na amper één minuten spelen op een 1-0 voorsprong dank zij een treffer van Nick Vanhaevermaet, op voorzet van Yordi Vermeulen. Van meet af aan had de thuisformatie van hoofdcoach Yves Michelet de tegenstander al stevig in de greep. Halverwege de eerste helft kreeg SGW een strafschop toegekend die door spits Pieter Vervaet onbesuisd werd overgetrapt. Rond het half uur kreeg de thuisclub weer de kans om de voorsprong te verdubbelen. Na een ingooi van Tom Van Den Bossche, die voor deze wedstrijd de captain was, werd deze doorgekopt door Nick Vanhaevermaet naar Bo De Moor die vanaf één meter miste voor het vijandelijke doel. Drie minuten voor het rustsignaal kwam Sombeke langszij (1-1). Een diepe bal van Sombeke werd slecht ontzet door de thuisverdediging en Jonas Meert trapte de bal via een verdediger over thuisdoelman Jochim Reybrouck in het verlaten doel binnen.

Het spel van de thuisclub was in de tweede helft een stuk minder dan voor de pauze. Voor de tweede maal kreeg SGW de kans om via een strafschop op voorsprong te komen maar ditmaal was het Sander Puylaert die de bal te zwak trapte in de handen van de bezoekende doelman Yannick De Wilde. Nadat Nick Vanhaevermaet en Jasper Kegels wegens blessures het speelveld moesten verlaten begon Sombeke er weer in te geloven. Dit met diepe ballen richting het doel van SGW waarmede de verdedigers toch wat moeite hadden. Daar tegenover kreeg ook SGW nog enkele kleine kansjes maar de aanvallers waren niet scherp genoeg in het zestienmetergebied van de bezoekers. Als je zelf niet de kansen benut, krijg je vaak zelf het deksel op de neus zoals in dit duel.

In blessuretijd mocht Sombeke een vrije trap nemen. De thuisdoelman Jochim Reybrouck redde aanvankelijk maar in de rebound tilde bezoeker Youness Assoued de stand naar 1-2 in Sombeke’s voordeel.

Hoofdcoach Yves Michelet was het er na afloop van dit met 1-2 verloren thuisduel mee eens met het feit dat als je zelf de kansen niet benut, dat dan meestal de tegenpartij scoort.

“Niet iedere week krijg je twee strafschoppen toegekend. Dit is een zure nederlaag”, aldus de immer goedlachse hoofdcoach Yves Michelet van de verliezende ploeg.

Bij de thuisploeg werden na de hervatting de basisspelers Nick Vanhaevermaet, Pieter Vervaet en Jasper Kegels respectievelijk gewisseld voor Senne De Rudder (56ste minuut), Arno Nachtegael (71ste minuut) en Tim Mennes (80ste minuut).

Voorts liepen in de slotfase twee spelers van SGW tegen een gele kaart aan, namelijk Yordi Vermeulen en Cedric Leonhart.

SGW krijgt zondagmiddag aanstaande (aanvang 15.00 uur) in Waasmunster tegen het plaatselijke SVH de kans om zich te revancheren voor de voorbije twee nederlagen.

De komende tegenstander speelde dezelfde middag met 1-1 gelijk bij KFC Eendracht Zele B.

In het voorlopige tussenklassement staat SGW op een gedeelde vijfde plaats, tezamen met Overmere, met een achterstand van zeven punten op koploper Hamme-Zogge.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x